Navigant Consulting koopt energiespeler Summit Blue‏

22 januari 2010 Consultancy.nl

Navigant Consulting heeft Summit Blue Consulting gekocht, een toonaangevend adviesbureau in de energie-industrie. De combinatie versterkt Navigant Consulting’s Energy Practice en positioneert zich als Clean Energy Advisors. Financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt.

Summit Blue heeft meer dan 70 energie consultants die toe zullen treden tot Navigant Consulting’s wereldwijde energiebureau. Na de fusie zal het energiebureau van Navigant Consulting uit 320 adviseurs bestaan. “Summit Blue’s streven naar excellentie heeft hen gevestigd als een hooggerespecteerde service provider binnen de energie-industrie, en we zijn blij dat ze zich bij het Navigant Consulting team voegen”, zei William Dickenson, Executive Managing Director en hoofd van Navigant's energiepraktijk. “Summit Blue’s expertise in energy efficiency, renewable energy, sustainability, Smart Grid en sustainable resource planning vult onze huidige strategie in deze omgeving aan en voegt verdere breedte en diepte toe aan ons serviceaanbod.

Summit Blue, opgericht in 2000, is een adviesbureau gevestigd in Colorado (V.S.). Het bedrijf ondersteunt de energie-industrie door klanten technology, market en regulatory risks geassocieerd met resource investment decisions te leren begrijpen, en strategieën te ontwikkelen om die risico’s te kwantificeren en te verminderen. “Summit Blue’s focus ligt bij het helpen van organisaties om geïnformeerde beslissingen te maken over energie-investeringen en energie-verrichtingen door middel van data-driven analyses van beschikbare opties.

Deze aanpak is erop gericht nuts- en energiebedrijven te positioneren voor een vruchtbare, duurzame toekomst”, zei Kevin Cooney, CEO van Summit Blue Consulting. “We zijn blij dat we ons bij Navigant Consulting voegen zodat we deze doelen verder kunnen stellen. Navigant geeft ons een groter, wereldwijd bereik en toegang tot andere leidinggevende energieprofessionals die een brede verzameling analytische vaardigheden en industriekennis hebben, zodat we samen de mogelijkheid krijgen onze best-in-class adviesdiensten in de energiemarkt uit te breiden.”

Nieuws

Meer nieuws over