McKinsey topvrouw wordt Chief Strategist van Navigant

24 januari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De wereldwijde consultingorganisatie Navigant heeft Renée Dye benoemd tot de nieuwe Chief Strategy & Innovation Officer. Dye komt van McKinsey & Company waar zij een Senior Expert was binnen hun Global Strategy Practice.

Hoewel niet zeer bekend binnen Europa, behoort Navigant tot een van de meest prestigieuze consultancybedrijven van Noord-Amerika. Navigant helpt klanten met vraagstukken op het gebied van economie, management consulting, forensics en financial advisory. Navigant heeft 2,400 werknemers in dienst die met name werkzaam zijn in de VS. Buiten de VS heeft het kantoren in Azië (Katar, Singapore, VAE) en Europa (Denemarken en UK). Navigant’s wereldwijde omzet ligt net onder de $900 miljoen.

Navigant - Consulting

Renée Dye werkte de afgelopen 15 jaar voor strategie adviesbureau McKinsey. Ze heeft uitgebreide ervaring in het leiden van strategische planningprocessen, het ontwikkelen en implementeren van new business en innovatiemanagement. Naast haar strategie consulting werk was ze tot voor kort verbonden aan de Emory University Goizueta Business School, waar ze als adjunct faculteitslid onderwijs gaf in zowel strategisch management als consultingvakken. Veel van haar werk en onderzoeksartikelen werden in Fortune, Harvard Business Review en The McKinsey Quarterly gepubliceerd.

“Renée brengt significante ervaring mee voor deze nieuwe positie” zegt Julie Howard, Chief Executive Officer van Navigant. “Bij McKinsey & Company, leidde zij de corporate en business unit strategie-inspanningen voor klanten binnen veel industrieën, met substantiële ervaring binnen de zorg- en financiële diensten sectoren. Renée zal onze teams leiden bij de identificatie van nieuwe oplossingen, diensten en samenwerkingsmogelijkheden die als motor zullen fungeren ten aanzien van onze groeidoelstellingen.”

“Ik ben verheugd mij bij Navigant te voegen” zei Dye in een reactie op haar benoeming. “Navigant heeft een indrukwekkende geschiedenis in het leveren van professionele diensten door zijn sterke experts en consultants binnen de organisatie. Ik kijk er naar uit om samen te werken met Navigant’s partners en directors – met vooral veel aandacht voor kansen die door innovatie tot stand komen”.