Aon, Atos en Navigant kopen consultancybureaus in de VS

14 oktober 2016 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Drie Amerikaanse consultancybureaus die actief zijn in het healthcare en life sciences domein zijn overgenomen door Aon, Atos en Navigant. Aon heeft Cammack Health overgenomen, Anthelio Healthcare Solutions is door Atos ingelijfd en Dymedex Consulting is gekocht door Navigant.

Aon koopt Cammack Health

Cammack Health is een management consultancybureau dat zich richt op de gezondheidszorg. Het bureau is gevestigd in New York en bestaat al sinds 1958. Cammack Health adviseert bedrijven onder meer op het gebied van zorgbeleid en arbeidsongeschiktheid. Om zijn klanten te ondersteunen maakt het consultancybureau gebruik van verschillende technologieën en ‘best practices’, waaronder analytics en onsite support. Het personeelsbestand van Cammack Health telt zo’n 35 consultants, en staat onder leiding van partners Frank Lonardo en Erin O’Connor.

Vorige maand heeft Aon – met ruim 72.000 werknemers in 120 landen wereldwijd (waarvan 1.660 in Nederland) een van de grootste risicoadviseurs en herverzekeraars ter wereld – Cammack Health overgenomen. Het consultancybureau wordt onderdeel van Aon’s wereldwijde zorgpraktijk, waar bijna 15.000 werknemers werken. Lonardo en O’Connor nemen leidinggevende functies op zich binnen de zorgtak van de zakelijke dienstverlener.

Met de overname voegt Aon een aantal nieuwe en complementaire capaciteiten op het gebied van zorgconsultancy aan zijn dienstverlening. Zo levert de deal Aon ervaring op met actuariële vraagstukken in de gezondheidszorg, evenals met analytics, captive management, herverzekeringen en andere risk- en HR-gerelateerde oplossingen. Joe Reilly, die aan het hoofd staat van Aon’s Health & Benefits praktijk voor de Oostkust van de VS, vertelt: “De ‘war for talent’ bij zorginstellingen heeft een recordhoogte bereikt, en de manier waarop organisaties hun arbeidsvoorwaarden inrichten speelt een cruciale rol in het aantrekken en behouden van talent. Tegelijkertijd krijgen organisaties in de gezondheidszorg te maken met snelle veranderingen in de hele sector, die directe impact hebben op hun strategie.”

Atos neemt Anthelio Healthcare Solutions over

Anthelio Healthcare Solutions is opgericht in 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste ICT-leveranciers voor de Amerikaanse zorgmarkt. Het bedrijf levert zowel IT-advies als oplossingen, waaronder IT-architectuur diensten, Applicatiemanagement, Patient Engagement, Analytics en Revenue Cycle Management (RCM). Anthelio heeft zo’n 1.700 professionals in dienst, waarvan 1.300 in de VS en 400 in India, die gezamenlijk een omzet van $200 miljoen genereerden in 2015. 

Atos acquires Anthelio Healthcare Solutions

Het ICT-bureau werd vorige maand voor een bedrag van $275 miljoen overgenomen door IT-gigant Atos. De Franse zakelijke dienstverlener ziet de overname van Anthelio als een versterking van zijn capaciteiten in het IT-gezondheidszorg segment in Noord-Amerika. Asif Ahmad, CEO van Anthelio Healthcare Solutions, wordt bij Atos aangesteld als partner van de gebundelde Amerikaanse gezondheidszorg praktijk. Michel-Alain Proch, Group Senior Executive Vice President en CEO North American Operations bij Atos, zegt: “We zijn verheugd om het team van Anthelio te verwelkomen binnen Atos. Met de combinatie van hun sterke en loyale klantenbestand en onze wereldwijde expertise, willen wij samen met Anthelio onze zorgpositie in de VS versterken en leider worden op het gebied van digitale gezondheidszorg-oplossingen.”

Dymedex Consulting overname door Navigant

Dymedex is een consultancybureau uit Minneapolis, Minnesota dat zich richt op marktontwikkeling. Het bureau, dat is opgericht in 2007, focust zich voornamelijk op het ondersteunen van medische technologiebedrijven bij het bereiken van hun markt potentieel door middel van data-gedreven marktanalyse. Dymedex gebruikt hiervoor verschillende technieken, waaronder strategische marktassessments, tactische geografische planning en marktlandschap analyses. 

Dymedex is onlangs ingelijfd door Navigant, een van de meest prestigieuze consultancybureaus aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Met de overname versterkt het bureau zijn vaardigheden op het gebied van advies aan de medische technologische en life sciences sector. Dymedex wordt geïntegreerd in het dienstenaanbod, waardoor Navigant naar eigen zeggen beter gepositioneerd zal zijn om klanten te ondersteunen met behulp van de tools, methodologieën en expertise ven Dymedex. Het Dymedex team maakt de overstap naar Navigant’s Life Sciences praktijk, inclusief mede-oprichters Joseph Galatowitsch, voormalig consultant bij Medtronic en 3M, en Ross Meisner, ex-A.T. Kearney consultant.

Eduardo Schur, Managing Director en leider van de Global Life Sciences praktijk van Navigant, vertelt: “Het is tegenwoordig in de markt voor medische apparatuur cruciaal dat bedrijven de omstandigheden creëren die nodig zijn om groei, gebruik en adoptie te optimaliseren. Dymedex heeft een bewezen methodologie om bedrijven te helpen bij het versnellen van de ontwikkeling van wereldwijde markten. En hoewel Dymedex met succes actief is geweest in het medisch technologische speelveld, zijn we verheugd met de kans om hun methodologie te verspreiden naar andere life sciences markten zoals de farmaceutische sector en biotech-industrie.”