SiRM levert bijdrage aan Elseviers Beste Ziekenhuizen

08 oktober 2013 Consultancy.nl

Op woensdag 30 oktober vindt het symposium ‘Elseviers Beste Ziekenhuizen’ plaats. Tijdens het evenement presenteert weekblad Elsevier zijn jaarlijkse onderzoek naar de beste ziekenhuizen van het land. Jan-Peter Heida, partner bij SiRM en betrokken bij de uitvoeren van het onderzoek, levert een inhoudelijke bijdrage aan het event.

In de afgelopen maanden heeft adviesbureau SiRM in opdracht van Elsevier de kwaliteit en prestaties van Nederlandse ziekenhuizen in kaart gebracht. Voor het onderzoek zijn prestatie-indicatoren geselecteerd, zowel zorginhoudelijke indicatoren als gegevens over wachttijden, gegevens over de financiële toestand van een ziekenhuis en over de ervaringen van patiënten met borstzorg, rughernia en spataderen (CQ-index).

Tijdens het symposium worden de resultaten van het onderzoek ‘De Beste Ziekenhuizen’ gepresenteerd. De presentatie ligt in handen van Arthur van Leeuwen (Chef onderzoeksredactie Elsevier) en Jan-Peter Heida (partner bij SiRM).

Jan-Peter Heida - SiRM

Over Jan-Peter Heida

Jan-Peter Heida adviseert diverse partijen in de zorg op economisch gebied. Zo werkte hij bijvoorbeeld aan een samenwerkingsverband tussen twee ziekenhuizen, zorginkoop voor een zorgverzekeraar en het opzetten van een gezamenlijke onderneming van verloskundigen en gynaecologen. Jan-Peter Heida is opgeleid als natuurkundige en werkte eerder onder andere bij McKinsey & Company, de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de Nederlandse Zorgautoriteit.

Nieuws

Meer nieuws over