Oud Israelische leiders starten eigen consultancybureau

31 maart 2014 Consultancy.nl

Drie voormalige politieke en regeringsleiders van Israël hebben een nieuwe consultingorganisatie gelanceerd. Onder de naam ‘EOC Partners’ zullen Ehud Olmert, Meir Dagan en Dan Halutz landen en organisaties buiten Israël adviseren over diplomatie, strategie en veiligheidskwesties.

De voormalige kopstukken van Israël waren binnen de Israëlische regering en politiek nauw met elkaar betrokken. In de tijd dat Ehud Olmert premier was binnen de Israëlische overheid (in 2006 volgde hij Ariel Sharon op), diende Dan Halutz als IDF stafchef – het hoofd van de Israëlische Defensie en hoogste militaire bevelhebber – en stond Meir Dagan aan het hoofd van de Mossad, de Israëlische Inlichtingendienst.

Oud Israelische leiders starten eigen consultancybureau

De drie heren hebben sindsdien goede contacten met elkaar onderhouden en starten nu samen het nieuwe adviesbureau ‘EOC’ Partners. Volgens de oprichtingsakte van het bedrijf bezit Olmert 46% van de organisatie, Halutz 40% en Dagan de resterende 14%.

Van politiek naar consultancy

Het is niet zeldzaam dat voormalige politieke kopstukken een carrière in consulting opzoeken na hun politieke loopbaan. In Nederland trad voormalig vice-premier Wouter Bos na zijn politieke carriere in dienst als partner bij KPMG. Afgelopen jaar verruilde hij het accountants- en adviesbureau om bestuursvoorzitter te worden van het Vumc. Voormalig premier Jan-Peter Balkenende koos voor een functie bij EY – inmiddels is hij na bijna drie jaar nog steeds verbonden aan de grootste zakelijke dienstverlener van het land. Dominique-Strauss-Kahn geldt als een bekend internationaal voorbeeld: na een lange loopbaan bij het IMF (en diverse seksschandalen) besloot hij eind 2012 om zijn eigen bureau ‘Parnasse’ op te richten.

Nieuws

Meer nieuws over