Ecorys helpt Zeeland Seaports met containerrouteplanner

26 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Zeeland Seaports heeft een online containerrouteplanner gelanceerd. Via de site IntermodalPlanner.eu kunnen gebruikers eenvoudig inzicht krijgen in de verschillende vervoersmogelijkheden van containers. Het platform van Zeeland Seaports, een samenwerking tussen de haven van Terneuzen en de haven van Vlissingen, is ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau Ecorys.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hebben de Zeeuwse havens meer te bieden op het gebied van opslag en overslag van containers, stelt Zeeland Seaports. Er is een toename van de capaciteit waarneembaar in de havengebieden van Vlissingen en Terneuzen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere depots ingericht voor het stallen van lege containers. Ook bieden de havens verder een breed spectrum aan diensten op het gebied van op- en overslag van containers, waaronder ook met gekoelde inhoud.

IntermodalPlanner-eu

Online planner

Om in te spelen op de stijgende vraag en behoefte vanuit de markt heeft Zeeland Seaports samen met adviesbureau Ecorys een online planner ontwikkeld. Met behulp van IntermodalPlanner.eu krijgen gebruikers inzicht in de diverse transportmogelijkheden en de vervoerstijd van een vracht. Hierdoor kan de ideale transportroute voor een vracht bepaald worden. Op de site is ook een lijst te vinden met links naar aanverwante transportondernemingen.

Containerrouteplanning

Ecorys is goed bekend in de wereld van containerslogistiek. Medio vorig lanceerde het Rotterdamse advieskantoor de online containerrouteplanner Intermodal Links. De routeplanner is een online zoekmachine die het mogelijk maakt om de snelste en meest efficiënte intermodale dienstverlener te vinden voor het vervoer van containers tussen 450 terminals in Europa.