Ecorys lanceert containerrouteplanner Intermodal Links

15 mei 2013 Consultancy.nl

Adviesbureau Ecorys heeft gisteren de online containerrouteplanner Intermodal Links gelanceerd. Intermodal Links is een online zoekmachine die het mogelijk maakt om de snelste en meest efficiënte intermodale dienstverlener te vinden voor het vervoer van containers tussen 450 terminals in Europa. Initiatiefnemers vanuit Ecorys zijn Jeroen Bozuwa en Marius van der Flier.
 
Intermodaal transport, transport waarbij meer dan één vervoerwijze wordt ingezet, wordt steeds belangrijker in de supply chain. Belangrijkste redenen hiervoor zijn congesties op wegen, toenemende brandstofprijzen en de druk op milieuvriendelijk transport. Analisten binnen de logistieke sector verwachten dat het gebruik van intermodaal transport met name binnen het Europese MKB, de komende jaren sterk zal stijgen.
 
Intermodal Links
 
Geïntegreerd platform
Volgens het adviesbureau uit Rotterdam vult het platform een grote behoefte in vanuit de markt. Zo zijn de voordelen van intermodaal transport alom bekend, waaronder kosten- en CO2-besparingen, maar was er tot heden geen goed geïntegreerd overzicht van de verschillende mogelijkheden. “Bedrijven kiezen nu nog vaak automatisch voor wegvervoer omdat het aanbod van intermodaal transport versnipperd en onoverzichtelijk is. Combinaties van binnenvaart, spoor, weg en short sea zijn een prima alternatief voor wegvervoer” aldus Ecorys in een persbericht. Het platform ‘Intermodal Links’ speelt hierop in door “intermodaal transport inzichtelijk te maken” en bij te dragen aan “energiezuiniger transport” stellen Bozuwa en Van der Flier.
 
Intermodal Links database
Het platform Intermodal Links combineert de diensten van 45 transport operators (spoor, binnenvaart en short sea). Dit resulteert in informatie over meer dan 6.000 directe verbindingen en 250.000 indirecte verbindingen (met 1 extra overslag) tussen 450 containerterminals in Europa. Gebruikers krijgen inzicht in onder andere transportduur, frequentie, vertrekdagen en contactinformatie.

Nieuws