BDO, Deloitte en Grant Thornton winnen MPF Award

19 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Onlangs werden in London de jaarlijkse MPF Awards uitgereikt, prijzen voor de best geleide zakelijke dienstverleners van Europa. Van de 18 awards werden er drie binnengesleept door bureaus ook actief in de management consultancybranche: BDO, Deloitte en Grant Thornton. 

Geïntroduceerd in 1995, heeft The Managing Partner Forum (MPF) de doelstelling om de professionaliteit van leiderschap binnen de zakelijke dienstverlening te verbeteren. Het MPF lidmaatschap is exclusief voor (senior) managers van zakelijke dienstverleners, zoals advocatenkantoren, accountancyfirma’s, consultancybureaus en trustkantoren. Sinds 2002 organiseert MPF jaarlijks de zogeheten ‘MPF Awards’, een ceremonie die management excellence binnen Europese professionele dienstenorganisaties erkent. In totaal werden 18 awards uitgedeeld, verspreid over zes categorieën:

MPF Award 2014

De MPF Awards werden gehouden in samenwerking met The Harvard Business Review, The Financial Times en Google en werd gesponsord door Aon, Barclays, LexisNexis en RR Donnelley.

Winnaars 2014

Van de 18 awards gingen de meeste naar internationale advocatenkantoren, waaronder juridische dienstverleners als Baker & McKenzie, Lewis Silkin, Linklaters en Norton Rose Fulbright. Drie accountants- en adviesbureaus vielen ook in de prijzen.

Grant Thornton werd door de jury erkend voor zijn sterke prestaties ten aanzien van zijn leiderschap. “Grant Thornton heeft te maken met buitengewoon hevige concurrentie van de Big 4 organisaties maar heeft een ambitieuze vijfjaren-strategie ontwikkeld binnen 127 landen, met als doel omzetten te verhogen en zijn reputatie te verbeteren. In een moelijke markt heeft de organisatie significante groei (hogere groei t.o.v. concurrenten, red.), internationale co-ordinatie en integratie gerealiseerd. Daarnaast heeft het zichzelf gepositioneerd als een sterke en geloofwaardige uitdager”.

BDO - Deloitte - Grant Thornton

Deloitte viel in de prijzen doordat, ondanks hevige concurrentie van branchegenoten, het zijn positie als grootste consultingorganisatie ter wereld kon vasthouden. Ook heeft het in diverse Europese landen een sterke groei geboekt binnen de consultancyafdeling – zo groeide de Nederlandse tak van Deloitte Consulting de afgelopen jaren met maar liefst 17% en 32%.

BDO won de award voor het ‘Best presterende merk’ binnen de accountancybranche. Het wereldwijde accountants- en advieskantoor heeft te prijs vooral te danken aan de sterke financiële prestaties in een Europese markt die wordt gekenmerkt door krimp en druk op marges.