Sterke groei en record omzet voor Grant Thornton

23 december 2013 Consultancy.nl

Grant Thornton heeft wereldwijd een sterk jaar achter de rug. De internationale accountants- en adviesorganisatie boekte in 2013 een (record) omzet van $4.5 miljard, een groei van 8.1% ten opzichte van vorig jaar. Daarmee behoort Grant Thornton voor het tweede opeenvolgende jaar tot een van de best presterende kantoren in de zakelijke dienstverleningsmarkt.

In 2012 realiseerde Grant Thornton International een omzet van $4.2 miljard. Audit was met bijna $2 miljard goed voor zo’n 45%, Tax en Advisory volgden met respectievelijk 26% en 22%. Als gevolg van sterke autonome groei in een aantal landen, een reeks van fusies en overnames en acht nieuwe landenorganisaties* steeg de omzet in 2013 met 8.1%. Alle business units boekten een plus, met Advisory als uitschieter (+20%), en ook alle regio’s wisten een omzettoename te bewerkstellingen.

Omzet Grant Thornton International

Met een omzet van rond de $90 miljoen is Nederland een van de Top 10 grootste landenorganisaties van Grant Thornton. De top drie bestaat uit de VS (>$1.2 miljard), het Verenigd Koninkrijk (bijna $700 miljoen) en Canada (>$550 miljoen).

Ed Nusbaum, CEO van Grant Thornton, is verheugd met de sterke prestaties. “Wij zijn blij met deze resultaten. De focus van onze internationale organisatie blijft ongewijzigd: wij willen kwalitatief hoogwaardige diensten leveren aan onze klanten en ze daarmee begeleiden bij het realiseren van groei”.

* Nieuwe landenorganisaties gingen van start in Bangladesh, de Dominicaanse Republiek, Oost-Caribbean, Ethiopië, Kyrgyzstan, Libië, Nigeria en Tunesië.

Nieuws