Buck betrokken bij Delivery Hub regio Arnhem Nijmegen

14 november 2013 Consultancy.nl

Een consortium bestaand uit Thunder-build, ANWB, PostNL, Micodo en Buck Consultants International gaat de prijsvraag ‘Beter Benutten’ van de regio Arnhem Nijmegen inzetten om eerste ervaringen met een Delivery Hub op te doen.

De Delivery Hub is een nieuw type logistieke locatie waar allerlei voorzieningen voor de ondersteuning van regionale distributie samenkomen. Dit maakt het mogelijk om een forse extra bundeling van goederenstromen in de regio te realiseren. Tevens biedt de Delivery Hub straks de mogelijkheid om logistieke stromen te combineren met gebundelde passagiersstromen in de regio.

Buck Consultants International - Logistiek

De Delivery Hub wordt ontwikkeld als een modern vervoerscentrum, waar logistieke stromen en passagiersstromen kunnen samenkomen. In de Delivery Hub bieden de initiatiefnemers o.a. logistieke voorzieningen voor truckparkeren, cross dock operaties, het tijdelijk voorraad houden en afgifte- en afhaalpunt voor internetzendingen. Door de toepassing van de nieuwste informatietechnologie, helpt de Delivery Hub ondernemers om logistieke operaties efficiënter te maken en activiteiten slim te combineren.

Ook biedt de hub in samenwerking met derden voorzieningen voor het gebundelde vervoer van personen en goederen van en naar de stad, o.a. door de inzet van emissievrije voertuigen voor stedelijke distributie en hoogfrequente passagiersverbinding voor reizigers.

Opschaling

In 2014 doen de initiatiefnemers ervaring met deze werkwijze op vanuit een bestaande locatie in de regio. Doordat er geen additionele investeringen in vastgoed en systemen nodig zijn, kan tegen lage kosten een vliegende start gemaakt worden met deze werkwijze. Vervolgens is in 2015 de opschaling naar een nieuw te bouwen Delivery Hub inclusief P&R Plus functie vanuit de lopende bedrijfsvoering voorzien.

Nieuws

Meer nieuws over