Sustainability expert Karlijn Hogenhuis naar Kirkman

24 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Kirkman Company heeft zich versterkt met Karlijn Hogenhuis-Kouwenhoven (41). De management consultant werkte de afgelopen jaren als zelfstandig adviseur en was daarvoor jarenlang in dienst van onder meer Philips.

Na haar studie Natuurwetenschappen in Utrecht ging Hogenhuis-Kouwenhoven direct aan de slag bij Philips. In diverse functies zou ze uiteindelijk zo’n vijf jaar werkzaam zijn voor het Nederlandse elektronica-concern. Daarna stortte de adviseur zich een jaar lang op beleidsadvisering bij de Raad voor Ruimtelijk, Milieu- en Natuuronderzoek. Vervolgens ging Hogenhuis-Kouwenhoven aan de slag bij NIDO.

Na een sabbatical van een klein jaar vervolgde ze haar loopbaan als freelance consultant voor ICCO op een project in Latijns-Amerika. In 2005 besloot KMPG de organisatieadviseur in te lijven. Een jaar bleef ze aan als Researcher Corporate Responsibility bij het Big 4-kantoor.

Karlijn Hogenhuis Kouwenhoven - Kirkman Company

Zelfstandig adviseur

Het zelfstandige bestaan beviel zo goed dat Hogenhuis-Kouwenhoven tot haar benoeming bij Kirkman Company als freelancer bleef werken. Als Sustainability Consultant wist ze grote opdrachten voor onder andere kledingmerken Tommy Hilfiger en WE en beleggersvereniging VBDO te verzorgen. Bij Philips en Samsung Benelux was ze betrokken bij projecten gericht op het recyclen van elektronisch afval. Ook legde ze de basis voor uitzendingen van onderzoeksprogramma’s van de VARA en Zembla.

Kirkman Company

Bij Kirkman Company is men vanzelfsprekend zeer tevreden over de komst van de ervaren consultant. Bij het Baarnse organisatieadviesbureau, dat in 2000 werd opgericht, zal Hogenhuis-Kouwenhoven haar talenten voornamelijk inzetten op het gebied van duurzaamheid.