A.T. Kearney partner Johan Kestens CIO van ING

17 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De Belgische landenorganisatie van ING heeft A.T. Kearney partner Johan Kestens aangetrokken als CIO. Kestens werkte de afgelopen vijf jaar voor de Amerikaanse strategieconsultant.

Johan Kestens (51) heeft een jarenlange track record opgebouwd op het gebied van strategie, management en ontwikkeling in de technologiesector. Hij begon zijn loopbaan bij McKinsey & Company in België. In de negen jaar bij McKinsey groeide hij uit tot Principal. In 1999 verruilde Kestens het strategie adviesbureau voor Almanij*, waar hij aan de slag ging als algemeen directeur. Na zo’n 2,5 jaar stapte hij over naar Swift, een organisatie die het financieel berichtenverkeer regelt voor meer dan 8.000 financiële instellingen uit circa 200 landen. Kestens werkte circa zes jaar als raad van bestuur lid voor Swift.

Begin 2008 trad hij in dienst bij ERP-specialist SAP, waar hij iets langer dan een jaar werkzaam bleef, in zijn laatste functie als hoofd van de Financial Services praktijk. Daarna sloot hij zich aan als partner bij consultancybureau A.T. Kearney, waar hij als partner leiding kreeg over de dienstverlening aan financiële instellingen.

Johan Kestens - ING Bank

Kestens studeerde af als elektronicaingenieur aan de Universiteit van Gent en behaalde vervolgens een MBA aan de Vlerick Management School.

Frank Stockx

Kestens volgt bij ING België Frank Stockx op, die de functie van CIO ad interim bekleedde. Stockx gaat zich weer volledig richten op zijn oorspronkelijke rol, hoofd van Products & Operations. Beide managers zijn lid van het directiecomité van ING België.

* Almanij was een Belgische holding op het gebied van financiële dienstverlening. Begin 2005 werd Almanij als gevolg van een fusie omgedoopt tot KBC Groep.