EY richt Online Coach Room in voor Sotsji Winterspelen

07 februari 2014 Consultancy.nl

Vandaag gaan de 22e Olympische Spelen in het Russische Sotsji dan eindelijk van start. Er zullen maar liefst 2.500 atleten uit 88 landen in 15 disciplines meedoen aan deze editie van de Winterspelen. Tijdens het sportevenement introduceert accountants- en adviesbureau EY de ‘Online Coach Room’. In deze ruimte zullen gedurende het hele toernooi Nederlandse topcoaches aan het woord zijn en belangrijke coachmomenten in beeld worden gebracht.

Vanuit Nederland zijn er 41 afgevaardigden in 4 disciplines: Bobslee, Schaatsen, Shorttrack en Snowboarden. Vanuit de partnership tussen EY en NOC*NSF – het Big 4 kantoor is al sinds 1999 partner van de sportkoepel – heeft EY wederom besloten om tijdens de Olympische Spelen de coaches van topsporters in het zonnetje te zetten. Zo werden tijdens de afgelopen Olympische Spelen in London onder andere de prestaties van coaches uitgelicht via EY kanalen (bijv. @EYCoach en het EYCoach YouTube kanaal) en werden succesvolle coaches door het bureau gehuldigd in grote mediacampagnes.

EY Coachroom

Coachmomenten

Ook tijdens de Sotsji Winterspelen worden de coaches van Team Nederland uitgelicht. Voortdurend brengt EY in de zogeheten ‘Online Coach Room’ belangrijke coachmomenten in beeld die in de voorbereiding bepalend zijn geweest voor kwalificatie of teambuilding. Topcoaches als Gerard Kemkers, Marianne Timmer, Wopke de Vegt en Maurits Hendriks, huidige Chef de Mission, kijken terug op bewogen coachmomenten uit het verleden, maar blikken ook vooruit naar het reilen en zeilen van het coachvak tijdens deze Spelen.

Hendriks licht alvast een tipje van de sluier op: “Winterspelen is voor ons 90% schaatsen, daar liggen vrijwel alle grote coachbeslissingen voor het toernooi, ver voor het toernooi.” Ook zullen deze coachmomenten te zien zijn bij RTL Late Night met Humberto Tan (EY sponsort de talkshow).

NUtalk: Sotsji Winterspelen

Voor bezoekers die op de hoogte willen blijven van de belangrijkste gebeurtenissen - dagelijks zendt NU.nl een olympische talkshow uit. Het programma, ‘NUtalk: Sotsji Winterspelen’, is op werkdagen vanaf 6.30 uur te zien online, op de tablet of via een smartphone. De productie van het programma ligt in handen van &samhoud media, de nieuwste tak van &samhoud oprichter Salem Samhoud en zijn zoon, Jip Samhoud.

Nieuws

Meer nieuws over