Jungkiu Choi leidt Asia Pacific FS tak van A.T. Kearney

24 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De internationale strategie- en management consultancy organisatie A.T. Kearney heeft Jungkiu Choi als nieuwe Lead Partner benoemd van zijn Financial Institutions Practice in de Asia Pacific regio. Hij volgt de in Australië gevestigde Partner James Deighton op.

Choi heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen de adviesbranche en bankensector. Voordat hij zich bij A.T. Kearney voegde werkte hij zeven jaar bij Standard Chartered Bank als Group Head of Strategy, Head of Consumer Bank China en het meest recent als Group COO of Retail Banking. Daarvoor werkte hij voor McKinsey & Company en Korean Airlines.

“Jungkiu brengt een uitstekende mix van praktische ervaring mee door zijn werk in Zuid-Korea, China, Canada, de VS en in Singapore, zowel als consultant en bovendien als in-house senior financial services executive” aldus de vertrekkende topman Deighton.

A.T.Kearney Financial Institutions

Volgens Choi, zijn er grote onaangeroerde kansen binnen de Asia Pacific markt. “Er is een grote hoeveelheid mensen in Indonesië, Vietnam, Thailand en Myanmar, die nog geen bank gebruiken en die het juiste economische en digitale platform advies verdienen, zodat ze niet de zelfde fouten maken die andere landen hebben gemaakt”.

Jungkiu heeft een BA in International Economics behaald aan de Seoul National University en een MBA in Finance aan de University of California at Berkley. Hij spreekt Koreaans, Engels, Chinees en Japans.