PKF Fiji maakt overstap naar branchegenoot BDO

20 december 2013 Consultancy.nl

BDO heeft een nieuw netwerkkantoor toegevoegd aan zijn internationale netwerk: BDO Fiji. Het accountants- en advieskantoor maakt de overstap van concurrent PKF*.

BDO Fiji werd opgericht in 1970 en heeft in de afgelopen vier decennia een sterke reputatie opgebouwd op het eiland. Het kantoor telt zo’n 70 partners en adviseurs en staat onder de leiding van Nalin Patel en Pradeep Patein. BDO Fiji focust zich met name op audit en accountancy, maar biedt tevens belastingadvies, corporate finance en andere adviesdiensten.

Nalin Patel, Managing Partner, kijkt er naar uit om de krachten met BDO te bundelen. “Als deel van het BDO netwerk zullen we toegang hebben tot internationale expertise die ervoor zorgt dat wij de nodige mix van lokale expertise kunnen leveren, gecombineerd met een wereldwijd professionalisme en kennis van zaken”. Ook laat Patel weten dat de sterkte van BDO in Australia en Nieuw Zeeland een belangrijke reden was voor de beslissing van het bedrijf om zich bij de grotere branchegenoot te voegen.

BDO Fiji

Grotere footprint

Voor BDO betekent de toevoeging van Fiji de zoveelste uitbreiding. In de laatste drie maanden alleen al verwelkomde BDO vier nieuwe netwerkkantoren. Zo stapte PwC Frans-Polynesie over naar BDO in november, breidde BDO in dezelfde maand uit met kantoren in Myanmar en Brunei, en voegde BDO al in oktober Pro Finance International uit Liechtenstein aan haar netwerk toe. 

PKF

Voor PKF is het de zoveelste ‘verlies’ van een kantoor aan BDO in korte tijd. In de laatste 18 maanden voegden zich PKF leden bij BDO onder meer in Australië (Adelaide, Brisbane, Melbourne & Sydney), Vietnam en in China. En begin 2013 besloot PKF in de UK te fuseren met BDO.

BDO is niet de enige kaper op de kust voor PKF. Eerder dit jaar verloor de zakelijke dienstverlener netwerkkantoren aan Mazars in Zuid-Afrika en Baker Tilly Berk in Sarajevo.

* PKF is met 440 kantoren in 125 landen een van de top 10 wereldwijde accountancy en consultancybedrijven. In 2012 boekte PKF een wereldwijde omzet van $2.68 miljard.

Nieuws

Meer nieuws over