Mazars kaapt 2 Afrikaanse netwerkkantoren van PKF

02 oktober 2013 Consultancy.nl

Audit-, Accounting-, Tax- en Management Consulting organisatie Mazars is in Zuid-Afrika een fusie aangegaan met 2 vestigingen (in Bloemfontein en Pretoria) van het PKF netwerk. Door de fusie breidt Mazars zijn footprint in Zuid-Afrika uit met zo’n 110 nieuwe adviseurs.

Groeistrategie

Mazars volgt een aggressieve groeistrategie in Zuid-Afrika. Zo zijn er 5 nieuwe vestigingen bijgekomen bij het Mazars netwerk, waaronder de toevoeging van 220 man personeel en 31 nieuwe partners. In totaal kende Mazars in Zuid-Afrika in 2013 een groei van 30% van zijn netwerk, zowel door organische groei als de diverse overnames en fusies. In Zuid-Afrika werken nu 79 partners en is het personeelsbestand uitgegroeid naar 900 werknemers.

Mazars - Kaapstad

PKF

Ondertussen ziet de situatie in Zuid-Afrika er minder rooskleurig uit voor PKF. In juli trok het kantoor in Johannesburg zich terug van het netwerk en sloot zich aan bij Grant Thornton. In een persverklaring verkondigde het bedrijf dat het zijn operaties “in Afrika actief aan het herstructureren is binnen vier regio’s”. De wereldwijde audit organisatie geeft verder aan dat het in een vergevorderd stadium van onderhandelingen is om 4 Afrikaanse landen aan haar bestaande netwerk van 25 landen toe te voegen.

Nieuws

Meer nieuws over