PwC Frans-Polynesie stapt over naar BDO International

15 november 2013 Consultancy.nl

BDO heeft sinds 1 november een nieuwe partnerorganisatie in Frans-Polynesië. De organisatie behoorde de afgelopen 15 jaar tot het internationale netwerk van Big 4 kantoor PwC. Zo’n 45 adviseurs, goed voor een omzet van €4 miljoen, maken de overstap naar branchegenoot BDO.

Het voormalige FITEC kantoor werd in 1973 opgericht en is in 1981 samengegaan met Coopers & Lybrand. Vanaf 1998 maakte het onderdeel uit van het internationale netwerk van PwC. In de afgelopen decennia groeide het advieskantoor uit tot zo’n 45 adviseurs, werkzaam vanuit het kantoor in Papeete, de hoofdstad van Frans-Polynesië gelegen op Tahiti.

BDO - Frans-Polynesie

BDO Frans-Polynesië richt zich primair op audit, accountancy, fiscale compliance en juridische diensten. De klantenkring bestaat voor een groot deel uit de top 20 bedrijven van het land die actief zijn binnen de sectoren toerisme, bancaire en financiële dienstverlening, retail, transport en bouw.

Volgens Jean-Pierre Gosse, Managing Partner van het accountants- en adviesbureau, zal de toetreding tot het BDO netwerk de motor zijn voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf. “Onze focus ligt op de MKB markt en we zien veel kansen om op dit gebied uit te breiden. Het zal zeer voordelig zijn om onze lokale kennis te vergroten met de wereldwijde expertise van BDO”.

* Frans-Polynesië is een Frans overzees land in de zuidelijke Stille Oceaan. Het bestaat uit 128 eilanden, verdeeld over zes eilandgroepen, met een van totale landoppervlakte van 4.000 vierkante kilometer. Frans-Polynesië heeft circa 280.000 inwoners.

Nieuws

Meer nieuws over