Ecorys rapport middelpunt stadionsoap van Heracles

14 november 2013 Consultancy.nl

Voetbalclub Heracles Almelo en het college van burgemeester en wethouders van gemeente Almelo liggen al weken in de clinch met elkaar over de komst van het nieuwe Heracles-stadion. Middelpunt in de patstelling is een economisch onderzoeksrapport van adviesbureau Ecorys. Raadsleden willen nu bemiddelen om ervoor te zorgen dat alle neuzen weer dezelfde kant op wijzen.
 
Heracles Almelo probeert al jaren om zijn voetbalstadion uit te breiden. Als onderdeel van het plan wordt er ook zo’n 70.000 vierkante meter aan vrije detailhandelsvestiging gecreëerd in de buurt van nieuwe stadion. De provincie ziet tot dusver niets in deze plannen, omdat het vreest voor een teloorgang voor de detailhandel in de binnenstad. Als dreigmiddel heeft de provincie aangekondigd dat het overweegt om een subsidie van €8,9 miljoen voor de revitalisering van de binnenstad te bevriezen.
 
Om inzicht te krijgen in de omvang van de problematiek hebben de initiatiefnemers achter het stadion onderzoeksbureau Ecorys ingehuurd. Belangrijkste vraag voor de consultants: welk effect heeft vrije detailhandel in en rond het te bouwen stadion op de detailhandel in de binnenstad*?

Ecorys - Heracles Almelo
 
Het rapport werd eind september opgeleverd en in vertrouwen besproken met het college van B&W. Het college wilde vervolgens het rapport delen met de gemeenteraad, maar dit werd en wordt nog steeds door Heracles Almelo niet toegestaan, tot woede van het college. Probleem echter voor de voetbalclub is dat de gesprekken met de provincie niet formeel kunnen worden opgestart zonder het college. Door bestuurlijke regels is het niet Heracles maar de gemeente die een gesprek moet initiëren en dat weigert het college. "Ik heb de provincie niets te melden zolang wij het rapport niet hebben", zei sportwethouder Jan van Marle afgelopen week. De sportwethouder staat er op dat hij het onderzoek eerst kan delen met de gemeenteraad.
 
Al met al hebben de partijen meer dan twee weken in een impasse gezeten. Nu lijkt daar wellicht verandering in te komen. Raadsleden hebben geopperd om te bemiddelen tussen Heracles Almelo en het college van burgemeester en wethouders. Afgelopen maandag hebben alle raadsfracties gesproken over de stadionproblematiek en in de komende dagen proberen de raadsleden om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd….
 
* Eerdere rapporten gaven aan dat die effecten negatief uitpakken voor het kernwinkelgebied in het centrum. Met als gevolg dat de middenstanders in de binnenstad en het MKB over het algemeen tegen de stadionplannen zijn.

Nieuws

×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Corporate Finance Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting flowresulting Front Consulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo innogy Consulting INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company KplusV KPMG Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Scenter Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup Young Advisory Group Zestgroup

Meer nieuws over