Ordina eerste adviesbureau op niveau 5 CO2-ladder

11 november 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft begin november niveau vijf van de ‘CO2-Prestatieladder’ behaald. Daarmee is Ordina pas het honderdste bedrijf uit Nederland en tot dusver het enige adviesbureau dat een plek in trede vijf op ‘de ladder’ wist te behalen.
 
De CO2-Prestatieladder meet de mate van duurzaamheid van de bedrijfsvoering van bedrijven. Het systeem kent vijf niveaus, opklimmend van één naar vijf. Hoe meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te reduceren, hoe hoger de positie op de ladder. De CO2-Prestatieladder is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een nationale standaard voor energie- en materiaalmanagement.
 
Ordina Duurzaam
 
Ordina heeft de prestatie te danken aan diverse duurzame initiatieven. Zo heeft het ICT adviesbureau uit Nieuwegein een groen leasewagenpark (75% van de leaseauto’s bestaat uit energielabel A), kiest het bewust voor zuinige energie-efficiënte datacentra en zijn CO2-footprints een integraal onderdeel geworden van de strategische besluitvorming. Op het gebied van inkoop: CO2-footprints van de belangrijkste leveranciers zijn opgevraagd en partners worden regelmatig getoetst op strikte duurzaamheidcriteria. En tot slot heeft Ordina ook duurzaamheid verankerd binnen zijn MVO beleid. Zo levert Ordina een bijdrage aan Quli, een project in de zorgsector gericht op het verhogen van de zelfredzaamheid van burgers, met als bijkomend voordeel dat er minder CO2 wordt uitgestoten.
 
Met als gevolg dat Ordina zich, samen met onder meer Arcadis, Ballast Nedam, RoyalHaskoningDHV en Strukton, zichzelf een duurzame koploper mag noemen. Ordina’s belangrijkste concurrenten in de adviesbranche bevinden zich op niveau 4 (Atos, Capgemini, CGI, Sogeti), niveau 3 (Conclusion) of zijn zelfs helemaal niet gecertificeerd voor de CO2- Prestatieladder (bijv. Big 4 kantoren).
 
CO2 Prestatieladder
 
Vlnr: Arjen De Keizer (DNV), Jolanda Poots en Roland Hamacher (Ordina) en Gijs Termeer (SKAO).

“Door het tonen en realiseren van onze duurzame ambities is Ordina in de ICT-sector nu dé koploper op het gebied van energiemanagement. Het maakt Ordina tot een geloofwaardige partner in haar sector” zegt Jolanda Poots, sinds maart van dit jaar CFO van Ordina.