Adviesbureau VLDV uit Tilburg failliet verklaard

28 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau VLDV uit Tilburg is failliet verklaard. De curator hoopt nog op een doorstart.
 
Het adviesbedrijf werd in 1990 opgericht door Dirk Jan van Lente en Patrick de Vos als 'Van Lente & De Vos'. Begin 2013 heeft Van Lente & De Vos de bedrijfsnaam en huisstijl gerebrand naar VLDV. Het team van VLDV bestaat uit zo’n 30 medewerkers en een flexibele schil van nog eens circa 20 adviseurs.
 
VLDV Failliet
 
VLDV is gespecialiseerd in continu verbeteren. Naast advieswerk zoals lean en procesoptimalisatie verzorgen de adviseurs en trainers van het adviesbureau ook trainingen, workshops en opleidingen gericht op het verbeteren van de bedrijfsvoering. Aanleiding voor de financiële problemen zijn met name de krimpende adviesmarkt en de forse bezuinigingsslag op trainingen, zowel in de publieke als private sector.

Doorstart?

De activiteiten van VLDV zijn niet meteen stopgezet. De curator (Floris Dix) hoopt nog op een doorstart van de onderneming. De komende weken worden alle opties doorgenomen. De uitkomst van gesprekken met partners, cliënten en relaties van het adviesbureau zal uitwijzen of een doorstart een feit wordt.

Slachtoffers

Maandelijks vallen tientallen adviesbureaus om als gevolg van de krimpende adviesmarkt. Ook in de top van de branche zijn er al diverse slachtoffers gevallen. Zo ging eind vorig jaar strategisch adviesbureau Monitor – opgericht door onder meer strategieguru Michael Porter – failliet en werd Monitor net voor faillissement gered door Deloitte. In Nederland ging begin dit jaar Squarewise failliet – wel lukte het Squarewise om een succesvolle doorstart te maken. En afgelopen maand werd Nolan, Norton & Co. failliet verklaard, aan een mogelijke doorstart wordt nog gewerkt.