Accenture, GITP & Mercuri Urval winnen Incompany 100

03 oktober 2013 Consultancy.nl

GITP, Deloitte en Schouten & Nelissen zijn volgens zakelijke beslissers de beste organisatie-adviesbureaus van Nederland. Op het gebied van IT zijn managers het meest tevreden over de dienstverlening van Accenture, Atos Consulting en Berenschot Informatiemanagement. In de categorieën Human Resources staat Mercuri Urval bovenaan, gevolgd door GITP en Twynsta Gudde. Dit blijkt uit onderzoek van zakenblad Incompany onder meer dan 3.300 managers.

Voor GITP en Mercuri Urval is het de zoveelste topnotering in de afgelopen jaren. HRD specialist GITP stond ook al in 2010 en 2008 op de bovenste positie en Mercuri Urval stond op #1 in 2011 en 2010. Accenture’s hoge positie lag volgens Incompany in de lijn der verwachting, alhoewel de hoge klanttevredenheidsscore van 7,62 als een verrassing komt – nog nooit scoorde een adviesbedrijf zo goed in de ICT rubriek.

De winnaars van het Incompany 100 2013 onderzoek:

Categorie Winnaar Volledige Ranking
Management & Organisatie GITP Incompany 100: Beste organisatieadviesbureaus
Informatietechnologie (IT) Accenture Top 20 IT adviesbureaus van Nederland
Human Resources Mercuri Urval Top 20 Human Resource en W&S adviesbureaus
Corporate Finance Rabobank -
Business Finance ABN Amro Lease -
Verzekeringen Univé -
Accountancy De Jong & Laan -
Private Banking Rabobank -
Advocatuur & Notariaat Loyens & Loeff -

 

De onderzoekers van Incompany keken dit jaar voor het eerst ook naar reputatie van adviesbureaus. In de categorie 'Management & Organisatie' kwam Twynstra Gudde als beste uit de bus.

Onderzoeksmethode
Jaarlijks meet zakenblad Incompany de klanttevredenheid over zakelijke dienstverleners in negen verschillende branchecategorieën. Dit jaar hebben 3.354 managers die in de afgelopen twee verantwoordelijk of betrokken zijn geweest bij de inschakeling van een externe adviseurs deelgenomen aan het onderzoek. Adviesbureaus werden beoordeeld op 16 aspecten, onderverdeeld in 4 dimensies: ‘knowhow’, ‘prijs’, ‘service’ en ‘resultaat’. Alleen bedrijven met minimaal 15 waarnemingen zijn meegenomen in de uiteindelijke ranking.

Nieuws

Meer nieuws over