Horwath HTL begeleidt realisatie Room Mate Aitana

26 september 2013 Consultancy.nl

Begin september opende de Spaanse designhotelgroep Room Mate* een hotel in het centrum van Amsterdam. Het hotel, genaamd Room Mate Aitana Amsterdam, is gevestigd op het IJdok** naast het nieuwe Paleis van Justitie. Adviesbureau Horwath HTL heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van het trendy hotel.

Room Mate Aitana Amsterdam is een designhotel naar de hand van de Nederlandse architecten Ben Loerakker en Jan Bakers en de Spaanse binnenhuisarchitect Tomas Alia. Het hotel telt dertien verdiepingen en 283 lichte, ruime kamers en suites en beschikt verder over zeven vergaderzalen, verschillende lounge bars, een restaurant en een fitnessruimte. Bovendien is er een passantenhaven met zestig ligplaatsen aan de terrassteiger.

Horwath HTL - Room Mate Aitana

Horwath HTL heeft a.s.r. vastgoed ontwikkeling geadviseerd bij de realisatie van het hotel en heeft bemiddeld bij de verkoop aan Bouwinvest. Voor Bouwinvest is de aankoop van het hotel een mooie aanvulling op de portefeuille***, stelt Allard van Spaandonk, Directeur Nederland. “Met zijn ligging aan het IJ op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station en de indrukwekkende inrichting voldoet dit hotel aan onze criteria”.

* Room Mate Hotels is in 2001 opgericht door Kike Sarasola. De keten beschikt wereldwijd over 19 vestigingen, waaronder in Madrid, New York, Buenos Aires, Miami, Florence, Barcelona, Malaga en nu dus ook Amsterdam.

*** Bouwinvest plaatst het hotel in het Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund.

** IJDock is een nieuw stuk stad in het centrum van Amsterdam op circa 500 meter van het Centraal Station, ontwikkeld en gerealiseerd door a.s.r. vastgoed ontwikkeling. IJDock omvat bijna 90.000 vierkante meter kantoren en appartementen. Ook is er een haven met 60 ligplaatsen en een parkeergarage met 500 parkeerplaatsen.

Nieuws

Meer nieuws over