Buck Consultants helpt Donaldson met locatietraject

16 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Het Amerikaanse bedrijf Donaldson gaat een nieuwe luchtfilterfabriek bouwen in Skarbimierz, Zuid-Polen. De nieuwe fabriek zal met name leveren aan Europese en Russische klanten. Het locatie-keuzetraject werd begeleid door het Nederlandse adviesbureau Buck Consultants International.

Donaldson is met een jaaromzet van $2.5 miljard een van de grootste producenten van filters ter wereld. De filters worden gebruikt in machines en voertuigen. Donaldson heeft 12.500 medewerkers verspreid over (affiliate) kantoren in meer dan 40 landen.

Buck Consultants helpt Donaldson met locatietraject

Het industrieel bedrijf heeft al twee fabrieken in Tsjechië. Door de toenemende vraag naar filters in Europa besloot Donaldson recent om de productiecapaciteit op het continent uit te breiden. Buck Consultants International werd ingehuurd voor ondersteuning, waarbij er werd gekeken naar de afweging tussen nabijheid van markten (lees: transportkosten), lage productiekosten en een gunstige bedrijfsomgeving. Na afweging van locaties in 11 landen (inclusief veel bekende Centraal en Oost Europese landen, maar ook bijv. Bulgarije, Macedonië en Turkije) viel de keuze op Skarbimierz, gelegen tussen Katowice en Wroclaw.

De fabriek van 10.000 m2 wordt gebouwd op een voormalige Russische luchtbasis. In het begin zullen er 120 medewerkers werkzaam zijn. “We zijn verguld met deze nieuwe, state-of-the-art fabriek en waarderen de continue support van lokale overheden en de Poolse regering”, zegt Wim Vermeersch, Vice President Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika van Donaldson. “Met deze nieuwe fabriek zijn we in staat om de toenemende vraag vanuit Europa en Rusland naar onze producten en onderdelen daarvan tegemoet te komen”.