Business Models Inc opent 10 kantoren wereldwijd

26 september 2013 Consultancy.nl

Business Models Inc. heeft tien nieuwe kantoren geopend in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De forse internationale uitbreiding is een gevolg van de toenemende vraag naar de ‘Business Model Innovatie’ aanpak van het consultancybureau.

Ongeveer vijf jaar geleden besloot Patrick van der Pijl Business Models Inc. op te richten, een adviesbureau dat zich specialiseert in het ontwikkelen en implementeren van business modellen. Daarvoor had hij circa 10 jaar werkervaring opgedaan in de adviesbranche – 6 jaar bij Arthur Andersen en Deloitte, 2,5 jaar bij PwC en 2,5 jaar bij het Amsterdamse designbureau ULURU*. Het adviesbureau onderscheidt zich volgens Van der Pijl doordat het traditionele consultancy combineert met innovatie en design. “Onze aanpak combineert strategie, innovatie en design thinking. Projecten worden daarom altijd uitgevoerd door een gemixt team van adviseurs en designers” aldus Van der Pijl.

Business Model Innovatie

Business Model Canvas

Centraal in de aanpak van Business Models Inc. staat het ‘Business Model Canvas’, een raamwerk dat bedrijven kunnen gebruiken voor het ontwikkelen en vormgeven van hun business model. De methodiek, ontwikkeld door Alex Osterwalder, kreeg wereldwijde bekendheid door de bestseller ‘Business Model Generation’. Patrick van der Pijl produceerde dit boek samen met hen door middel van een crowdfundingactie **.

Business Model Canvas van Business Models Inc

In de afgelopen jaren heeft het model snel aan populariteit gewonnen, wat - geheel tegen de stroom in - resulteerde in de snelle groei van adviesbureau Business Models Inc. “Begin 2013 bestonden we uit 8 medewerkers en een aantal internationale associates” zegt Van der Pijl. Naast de unieke methodiek ziet de adviseur ook de sales-aanpak als belangrijke verklaring voor de groei. “Wij bieden een one-stop-full-service concept op basis van vaste tarieven”, aspecten die steeds belangrijker worden voor opdrachtgevers. Bovendien richt Business Models Inc. zich op co-creatie, in tegenstelling tot de traditionele strategieconsultants die bekend staan om hun eigen data-analyses en dikke rapporten. Naast het Business Model Canvas zijn inmiddels ook andere visuele templates ontwikkeld die worden ingezet bij de Business Model Innovatie - projecten. 

Internationale uitbreiding

Door de toenemende vraag naar adviesdiensten kon Business Models Inc. internationale klanten niet langer optimaal bedienen vanuit het kantoor in Amsterdam. “We hadden een internationaal netwerk van strategieconsultants nodig die net zo denken en werken als wij". Na een uitgebreid selectietraject zijn de uitbreidingsplannen inmiddels geconcretiseerd met tien nieuwe kantoren in de VS (Palo Alto, Chicago), Australië (Brisbane), UK (Londen, Glasgow), Scandinavië (Stockholm), Japan (Tokio), Taiwan (Taipei), Singapore en Roemenië (Boekarest). “Met de nieuwe kantoren kunnen we klanten over de hele wereld nog beter helpen met het innoveren van hun business model” sluit Van der Pijl af.

Patrick van der Pijl - Business Models Inc

* In juli 2012 werd ULURU|Beagle failliet verklaard.

** Het boek ‘Business Model Generation’ van Alex Osterwalder en Yves Pigneur is tot dusver in meer dan 26 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 600.000 exemplaren van verkocht.

Nieuws

Meer nieuws over