Interview Renee Duijf, Consultant bij Kirkman Company

07 augustus 2013 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In een interview met Renee Duijf, Consultant bij Kirkman Company, vertelt Renee over haar rol bij het adviesbureau, de positionering van Kirkman Company en de diversiteit van de projecten.

Wat is je achtergrond?
In Maastricht studeerde ik International Business, met als afstudeerrichting Organization, Consultancy and Change. Na mijn studie ben ik bij Kirkman Company begonnen, nu zo’n zes jaar geleden. Nadat ik vier jaar voor Kirkman Company heb gewerkt, ben ik een nieuw avontuur aangegaan in Singapore. Daar heb ik als Learning & Development Manager gewerkt bij Jones Lang LaSalle. Anderhalf jaar later ben ik  teruggekeerd naar Nederland en opnieuw aan de slag gegaan voor Kirkman Company.

Wat is jou rol binnen Kirkman Company?
Binnen Kirkman Company heb ik twee rollen. Op de eerste plaats ben ik consultant. In deze rol richt ik mij voornamelijk op het begeleiden van verandertrajecten in HR organisaties van grote Nederlandse organisaties. Daarnaast ben ik sinds kort practice leader HR. Dit houdt in dat ik met collega's mee denk over en het voortouw neem bij commerciele kansen in de markt en inhoudelijk richting geef aan onze HR dienstverlening zodat we onszelf maar ook de markt op het gebied van HR vraagstukken blijven ontwikkelen. De consultants binnen de practice runnen hun eigen projecten, doen onderzoek, schrijven artikelen en benaderen nieuwe (potentiele) klanten op het gebied van advies en HR.


Wat trekt jou het meest aan bij Kirkman Company?
Wij doen uitdagende en dynamische opdrachten voor interessante organisaties. Bij Kirkman Company werken  energieke en gedreven mensen. Iedereen werkt hard om de opdrachten die we doen en daarmee de organisatie succesvol te laten zijn.

Kirkman Company is een flexibele organisatie waardoor je veel verschillende rollen kan vervullen. Zo kun je naast je klantopdrachten collega’s helpen met hun ontwikkeling door je als people manager in te zetten, je met een team van collega’s bezig houden met business development, artikelen schrijven en klantevents organiseren. Het meest bijzondere is de vrijheid die je hebt om die dingen te doen die je leuk vindt.

Wat onderscheidt volgens jou Kirkman Company van de andere advies organisaties?
Ik heb  geen ervaring met het werken voor andere adviesorganisaties, maar wat ik bijzonder vind aan Kirkman Company is dat je in alle onderdelen van een opdracht betrokken wordt, van het allereerste gesprek met een potentiële klant, tot het uitvoeren van een opdracht en de eindevaluatie. Daarnaast kent Kirkman Company weinig hierarchie. Het contact met een partner of met een trainee is nagenoeg gelijk.

Wat vind je zo leuk aan het adviseur vak?
Als adviseur leer je ontzettend snel en veel. Ik kom bij veel verschillende organisaties en heb nog nooit twee dezelfde opdrachten gedaan. Iedere opdracht is daardoor spannend en leerzaam. Het snel eigen maken van de organisatie vind ik een enorme uitdaging. Het is mooi om te zien dat je echt iets voor elkaar krijgt binnen een organisatie of het nu gaat om het herinrichten van de HR organisatie of het opstellen van een programmaplan voor een groot verandertraject.  

Op welk project ben je het meest trots?
Het meest trots ben ik op projecten waarin ik de mensen echt mee heb kunnen nemen in de verandering, ze het overzicht terug heb gegeven en ze enthousiast heb  gemaakt voor de plannen. Ik denk dat dit een aantal keer is gelukt en hopelijk lukt dat nu bij mijn huidige en toekomstige opdrachten ook weer.

Wat is het beste advies dat je ooit zelf hebt gekregen?
Het beste advies dat ik ooit heb gekregen, kreeg ik van mijn ouders. ‘Ben trots op wie je bent!’