Stratelligence analyseert vliegtuig onderhoudsmarkt

28 april 2008 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Stratelligence gaat onderzoeken of Nederland er baat bij heeft om vliegtuigonderhoud te concentreren in een zogenaamde “Maintenance Valley”. Het boutique consultancykantoor uit Leiden voert het onderzoek uit in opdracht van het NIVR en het Ministerie van Economische Zaken. Het onderzoek is afgelopen week van start gegaan en wordt naar verwachting in de zomer opgeleverd.

De trend naar meer concentratie in vliegtuigonderhoud is al jaren zichtbaar. In de afgelopen jaren zijn al tal van initiatieven ontplooid die hebben geleid tot bundeling van Maintenance Repair en Overhaul (MRO) perspectieven in vooral de regio’s Schiphol, Zuid-West Brabant en Maastricht. Met het onderzoek willen de opdrachtgevers nog meer verbeterpotentieel in kaart brengen, zodat Nederland zich internationaal sterk kan profileren als speler van formaat op de verschillende deelmarkten van zowel civiel- als militair vliegtuigonderhoud.

Stratelligence gaat analyseren in hoeverre het mogelijk is om de ambities van de drie huidige regio’s (Schiphol, Zuid-West Brabant en Maastricht) op elkaar af te stemmen. Het adviesbureau kijkt naar o.a. synergievoordelen, werkafspraken die nodig zijn om het plan te realiseren en welke voorwaarden-scheppende bijdrage het bestaande nationale maintenance valley initiatief hieraan kan leveren.