Bas van Marissing naar Five Degrees Solutions

05 juli 2013 Consultancy.nl

Bas van Marissing heeft de overstap gemaakt van ConQuaestor naar Five Degrees Solutions, een bedrijf dat software oplossingen ontwikkelt voor retail banken. Van Marissing heeft bijna 12 jaar gewerkt voor het financieel adviesbureau en de juridische voorgangers IBM BCS en PwC Consulting. Binnen Five Degrees Solutions wordt van Marissing verantwoordelijk voor Business design.

Na het afronden van zijn studie startte Bas van Marissing zijn loopbaan in 2000 als trainee bij Van Lanschot. Eind 2001 trad hij in dienst bij PwC Consulting en ging hij aan de slag als finance consultant. Na de overname van PwC Consulting door IBM* werd hij in 2002 onderdeel van IBM Business Consulting Services. Na 1,5 jaar bij de technologiegigant besloot hij om onderdeel te worden van de management buy-out naar ConQuaestor**.

In de tijd bij ConQuaestor bouwde Van Marissing een sterke track record op binnen de adviesbranche, met name op het gebied van Business Process design, strategie, risk management en control. De afgelopen 6 jaren specializeerde hij zich in online dienstverlening voor banken, verzekeraars en de pensioensector. Van Marissing was mede oprichter van de Online Financial Business propositie en betrokken bij projecten voor o.a. MoneYou, Icesave, Fortis ASR, ABN AMRO, Achmea en Delta Lloyd.

Bas van Marissing - Five Degrees

“Binnen Five Degrees zal ik mijn kennis en ervaring van online dienstverlening binnen banking gebruiken om het next generation banking platform nog beter te maken.”

ConQuaestor – onderdeel van Grant Thornton

Door het vertrek bij ConQuaestor maakt Bas van Marissing niet de overstap naar fusiepartner Grant Thornton Nederland. Per 1 juni behoort ConQuaestor tot het netwerk van Grant Thornton. Momenteel wordt volop gewerkt aan de integratieplannen.

* In 2002 kocht IBM de consultancytak van PwC voor $3.5 miljard. 30.000 consultants wereldwijd maakten de overstap naar IBM en werden onderdeel van de ‘Business Consulting Services’ afdeling.

** ConQuaestor is in april 2004 ontstaan nadat een groep van 21 partners samen met circa 300 adviseurs een management buy-out pleegden van IBM. De consultants kon zich niet vinden in het beleid van de consulting tak van de IT gigant – de meesten waren afkomstig van PwC Consulting.

Nieuws

Meer nieuws over