SeederDeBoer begeleidt ProRail integratie binnen NS

06 juli 2011 Consultancy.nl

SeederDeBoer gaat in opdracht van het NS de reisinformatie-activiteiten van ProRail integreren binnen het treinbedrijf. Het organisatieadviesbureau uit Hilversum gaat de integratie vormgeven en begeleiden.

Kwaliteit van de reisinformatie

Vorig maand besloot de Minister van Infrastructuur en Milieu dat de reisinformatie-activiteiten van ProRail moeten verhuizen naar treinvervoerder NS. Doelstelling van de verhuizing is om de kwaliteit van de reisinformatie, met name bij grote verstoringen als streng winterweer, te verbeteren. Het besluit van de NS en ProRail is een direct gevolg van de politieke en maatschappelijke ophef die afgelopen winter ontstond na de vele problemen door het strenge winterweer.

Topprioriteit

Eind vorig jaar gaf NS topman Bert Meerstadt al aan dat verbetering van de informatieverstrekking aan reizigers prioriteit één was van de spoorsector. Naast forse investeringen in nieuwe technologie besloot de top van NS en ProRail dat consolidatie van de dienstverlening zou leiden tot betere resultaten ten opzichte van de huidige situatie.“Een van de problemen is dat NS en ProRail nu allebei verantwoordelijk zijn voor de informatievoorziening. Dat moet veranderen, want nu lopen er te veel lijntjes over en weer. Wij denken dat NS hoofdverantwoordelijk moet worden, dat zou het beste passen bij onze rol van NS als dienstverlener voor de reiziger”.

SeederDeBoer begeleidt ProRail integratie binnen NS

Traject

Adviesbureau SeederDeBoer wordt verantwoordelijk voor de volledige begeleiding van het traject. Zo wordt in de eerste fase de nieuwe organisatie vormgegeven, bestaande uit onder meer een organisatiestructuur, governance, taken en verantwoordelijkheden en werkafspraken. Tijdens de implementatiefase ondersteunt SeederDeBoer de NS bij de integratie van de 250 medewerkers en diverse proces- en verandermanegement activiteiten. Ook speelt het consultancykantoor een rol in de afstemming met de verschillende stakeholders binnen de spoorsector, waaronder NS, ProRail, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de NMa en de overige vervoerders (Veolia, Ariva, enz).

Nieuws