Royal HaskoningDHV opent kantoor in Yangon, Myanmar

07 juni 2013 Consultancy.nl

Royal HaskoningDHV heeft een vestiging geopend in Myanmar. Het nieuwe kantoor is gevestigd te Yangon, de voormalige hoofdstad Rangoon. Met de uitbreiding wil het ingenieurs- en adviesbureau haar activiteiten in Zuidoost-Azië verder versterken en betere lokale ondersteuning bieden aan het toenemende aantal opdrachten die het in Myanmar uitvoert.
 
Groeimarkt
Door de democratische hervormingen die het Zuidoost-Aziatische land de afgelopen jaren heeft doorgevoerd wordt Myanmar gezien als een van de grootste groeimarkten voor de toekomst. De verwachting is dat de economische ontwikkeling van het land na de verkiezingen in 2015 in een stroomversnelling zal raken.
 
De potentie is niet onopgemerkt gebleven binnen het bedrijfsleven. Zo hebben de EU en de Wereldbank recent kantoren geopend in het land en heeft Heineken plannen bekendgemaakt om volgend jaar een brouwerij te openen. Ook de grote internationale zakelijke dienstverleners hebben snel geschakeld – eind 2012 werd bekend dat PwC en KPMG een vestiging hebben geopend in Myanmar. Begin dit jaar volgde concurrent Deloitte en ook Ernst & Young heeft inmiddels plannen bekendgemaakt om op korte termijn een kantoor te openen in Nay Pyi Taw, de hoofdstad van Myanmar.
 
Royal HaskoningDHV - Myanmar
 
Zes opdrachten in Myanmar
Royal HaskoningDHV is sinds eind 2011 (opnieuw) actief in Myanmar. Het voert momenteel zo’n vijf grote opdrachten uit, waaronder een haalbaarheidsstudie voor een terminal en een onderzoek naar nieuwe industriële faciliteiten voor de productie van consumentengoederen. Onlangs verwierf het adviesbureau een zesde opdracht - het ontwerp van nieuwe rivierterminals in Mandalay and Yangon.
 
Martijn Coopman, directeur Ports & Waterways Southeast Asia, licht de keuze voor de marktbetreding toe: "Iedereen heeft Myanmar op de radar, maar het is zeker geen gemakkelijk land om activiteiten te ontplooien. Er moet nog veel worden ontwikkeld. Dankzij onze lokale aanwezigheid hebben we inzicht in de problemen waar Myanmar mee te maken heeft en het veranderingsproces dat het land momenteel doormaakt. Wij kunnen andere multinationals helpen risico's beter in kaart te brengen en te beheersen, zodat ze een goede uitgangspositie hebben voor de periode na 2015”.

Nieuws

Meer nieuws over