PwC en KPMG openen vestiging in groeimarkt Myanmar

28 november 2012 Consultancy.nl

De Big Four accountants- en adviesbureaus PwC en KPMG hebben zich gevestigd in Myanmar. Dat hebben beide adviesbureaus afgelopen week in een persbericht laten weten. PwC en KPMG zien Myanmar als een grote groeimarkt na de verschillende democratische hervormingen die het Zuidoost-Aziatische land de afgelopen tijd heeft doorgevoerd.
 
Myanmar of Birma
Myanmar werd tientallen jaren geleid door militaire dictators. In oktober 2010 besloot het toenmalige militaire regime om de naam van het land te veranderen van Birma naar Myanmar. Doordat de naamsverandering door veel landen niet werd geaccepteerd, waaronder de Verenigde Staten, maar wel door bijvoorbeeld De Verenigde Naties, worden Birma en Myanmar wereldwijd door elkaar heen gebruikt. In januari 2011 werd een eind gemaakt aan het militaire bestuur, waarna de overheid inzette op democratie. Door de verschillende positieve hervormingen die in het afgelopen 1,5 jaar zijn doorgevoerd zijn de internationale handelssancties tegen Myanmar sterk afgezwakt. “Met het afzwakken van de handelssancties heeft Myanmar de potentie voor sterke groei” aldus KPMG. PwC gaat een stap verder en noemt Myanmar zelfs “the next economic frontier" in Zuidoost-Azie.
 
KPMG opent kantoor...
Het kantoor van KPMG in Myanmar is al operationeel. De focus ligt in eerste instantie op de functions tax en advisory, audit diensten worden in de loop van volgend jaar toegevoegd. Het kantoor wordt in de opstarfase begeleid door KPMG Thailand, waar ruim 1,200 consultants werkzaam zijn.
 
.. en PwC volgt...
Na de bekendmaking van concurrent KPMG volgde PwC met het uitsturen van een persbericht, waarin het laat weten dat het begin volgend jaar ook een kantoor opent in het voormalige Birma. Het is onbekend of de overige Big Four kantoren Deloitte en Ernst & Young ook Myanmar zullen betreden.

Nieuws

Meer nieuws over