Deloitte volgt PwC en KPMG en betreedt Myanmar

06 februari 2013 Consultancy.nl

Nadat PwC en KPMG onlangs een vestiging openden in Myanmar, heeft nu ook Deloitte plannen bekendgemaakt om de Aziatische groeimarkt te betreden. Deloitte heeft een samenwerking gesloten met het lokale adviesbureau Myanmar Vigour, dat hiermee toetreedt tot het wereldwijde kantorennetwerk van het Big Four-kantoor. Myanmar Vigour gaat verder onder de naam “Myanmar Vigour Deloitte”.

Myanmar Vigour werd in 2003 opgericht door Soe Win. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een grote lokale speler op het gebied van belastingadvies, management consulting en financial advisory. Soe Win is verheugd over de samenwerking met Deloitte: “Dit is zeer opwindend voor Myanmar. We zijn zeer blij dat we gaan samenwerken met Deloitte, een adviesbureau dat zo toegewijd is in het leveren van wereldklasse diensten.”

PwC, KPMG en Ernst & Young
Consultancy.nl onthulde in november vorig jaar dat adviesbureaus PwC en KPMG al kantoren in Myanmar hebben geopend. Hoewel Ernst & Young nog niet over een vestiging in het opkomende land beschikt, heeft het daarvoor wel plannen onthuld. E&Y heeft zijn “Myanmar desk” in Singapore uitgebreid, waar Myanmar-gerelateerde opdrachten worden behandeld, en heeft bovendien kortetermijnplannen om een kantoor te openen in Nay Pyi Taw, de hoofdstad van Myanmar.

Over Myanmar
Myanmar werd tientallen jaren lang geleid door militaire dictators. In oktober 2010 besloot het toenmalige militaire regime om de naam van het land te veranderen van Birma naar Myanmar. Doordat de naamsverandering door veel landen niet werd geaccepteerd, waaronder de Verenigde Staten, maar bijvoorbeeld wel door de Verenigde Naties, worden Birma en Myanmar wereldwijd door elkaar heen gebruikt. In januari 2011 werd een einde gemaakt aan het militaire bestuur, waarna de overheid de weg naar democratie inzette. Door de verschillende positieve hervormingen die in de afgelopen anderhalf jaar zijn doorgevoerd, zijn de internationale handelssancties tegen Myanmar sterk afgezwakt. “Met het afzwakken van de handelssancties heeft Myanmar de potentie voor sterke groei”, aldus KPMG. PwC gaat een stap verder en noemt Myanmar zelfs “the next economic frontier" in Zuidoost-Azie.

Nieuws

Meer nieuws over