Capgemini Consulting marktleider in Digital Strategy

27 mei 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Consulting, de strategie en management consulting tak van IT dienstverlener Capgemini, is door Kennedy Research benoemd tot marktleider op het gebied van Digital Strategy Consulting.
 
Digital Strategy wordt gedefinieerd als de integratie van digitale technologieën in business strategieën en operaties op een dusdanige manier waardoor de value chain compleet wordt getransformeerd. Door de multi-disciplinaire natuur van digital strategy, is het consulting landschap een multi-service marktplaats, die traditionele consulting vaardigheden combineert met de implementatie-expertise op het gebied van operaties en technologie.
 
Concurrentieanalyse
In de marktanalyse ‘Digital Strategy Consulting’ beoordeelde Kennedy bedrijven op 10 factoren verdeeld over drie categorieën: Design, Execution en Integration. De beoordeling was gebaseerd op een analyse van het dienstenaanbod, uitgevoerde projecten en interviews met analisten, consultants en klanten. De 11 adviesbureaus organisaties in de analyse werden daarna verwerkt in een grafiek met twee dimensies – breedte van diensten en diepte van diensten.
 
Digital Strategy Consulting Landscape
 
Capgemini Consulting komt als duidelijke winnaar naar voren. “Capgemini Consulting’s perspectief over de business impact op de digitale revolutie en de bijbehorende roadmap is een van de meest uitgebreide binnen de industrie” zegt Nathan Simon, analist bij Kennedy. De consulting firma heeft de diepste dienstverlening, met name als gevolg van de enkele jaren terug ingezette nieuwe strategie rondom digital transformation (zoals Capgemini het noemt).
 
Capgemini Consulting - Digital Strategy Diensten
 
“Wij zijn overtuigd dat de business impact van de nieuwe digitale economie het bovenste transformatie agendapunt voor bestuurders is. Nieuwe digitale technologieën reiken totaan iedere hoek van de zakenwereld – elk industriesegment, bedrijf, proces, besluit, en elke baan – en brengen diepe veranderingen teweeg die een nieuw speelveld creëren. We zijn verheugd dat Kennedy ons met betrekking tot dit kritische strategische thema voor CEOs en bestuurders een sterke positionering toewijst” zegt Didier Bonnet, Digital Transformation Lead van Capgemini Consulting.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over de Digital Strategy Consulting marktanalyse van Kennedy zie ook het gerelateerde bericht: Concurrentieanalyse van Digital Strategy Consulting markt.