Organisatieadviseurs halen 50k op voor Roparun 2013

24 mei 2013 Consultancy.nl

Vorig weekend vond de Roparun 2013 plaats, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer voor het goede doel. Diverse teams van adviesbureaus deden mee aan de run, waaronder consultants van onder andere Atos, Berenschot, Capgemini, CGI en Deloitte. De organisatieadviseurs hebben tot dusver meer dan € 50.000 opgehaald voor de stichting.
 
De Roparun is een run van Parijs / Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor hulp aan mensen met kanker. De Roparun begon op 18 mei in Parijs / Hamburg en eindigde op maandag 20 mei de Coolsingel in Rotterdam. Meer dan 8.000 mensen namen dit jaar deel aan de Roparun.
 
Roparun 2013
 
Opbrengst
De totale opbrengst van de Roparun 2013 staat momenteel op iets meer dan €2,1 miljoen. De teller stijgt nog de komende twee weken en op vrijdag 7 juni, tijdens de Roparun Slotavond, wordt de exacte uiteindelijke opbrengst bekend gemaakt. Vorig jaar liepen de deelnemers ongeveer €5,5 miljoen bij elkaar. Een overzicht van de opbrengsten tot op heden van de ‘consultancy’ teams*:
Royal Haskoning DHV - € 12.207
Capgemini 1 - € 10.735
Capgemini 2 - € 8.881
Run, Supply Chain, Run (Deloitte) - € 6.500
DRV Accountants & Adviseurs - € 6.165
Vrienden van CGI - € 5.790
Berenschot - € 5.185
Atos Runteam - € 2.570

Reactie van Deloitte
Marlies de Boer, werkzaam bij Deloitte en teamcaptain van het team 'Run, Supply Chain, Run' kijkt met een gevoel van trots terug op het evenement. "Na een kleine 46 uur, 520km en slechts enkele uren slaap zijn we met onze groep van 21 consultants en 2 fysiotherapeuten aangekomen in Rotterdam. Iedere deelnemer in het team had zijn eigen rol en iedereen was even essentieel. Naarmate de finish dichterbij kwam werd het gebrek aan slaap steeds groter en deden de slechte weersomstandigheden een beroep op ons improvisatievermogen" aldus De Boer tegenover Consultancy.nl.

Op de vraag wat de doorslag heeft gegeven voor het de bijzondere prestatie, zegt De Boer het volgende: "Vertrouwen in elkaar, flexibiliteit van alle teamleden en een ongekende dosis positiviteit en enthousiasme zorgden ervoor dat we de missie tot een succesvol eind konden brengen. Kortom, het was een geweldige ervaring waar iedereen een zeer positief gevoel aan over heeft gehouden. Niet alleen omdat het een hele mooie ervaring voor ons team was, maar ook omdat we met z’n allen op deze bijzondere manier hebben kunnen bijdragen aan de strijd tegen kanker".

Gerelateerde berichten:
- Zuidas consultants doen mee aan Hakken/Pakken Run
- Accenture organiseert vijfde Zuidas Run voor bedrijven
- YSE trainees en alumni steunen fietsevent Alpe d'HuZes
- Enigma Consulting steunt fietsevent Alpe d'HuZes 2013
- PwC: Jongeren geven graag aan goede doelen

* De opbrengsten lopen naar verwachting de komende twee weken nog op.

Nieuws

Meer nieuws over