Finext geeft sportbonden cursus Financieel Management

23 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sportbonden hebben steeds meer moeite om het hoofd boven water te houden. Uit een recente NOC*NSF analyse van de financiële prestaties van sportbonden blijkt dat het gezamenlijk resultaat van de bonden terugloopt. In 2011 schreven 31 van de 74 bij NOC*NSF aangesloten bonden een negatief resultaat. In 2009 waren dat er 18 en in 2010 maar 14.

Om deze negatieve trend tegen te gaan hebben NOC*NSF en partners zoals Sport & Zaken diverse initiatieven opgezet om sportbonden te helpen met het verder professionaliseren van hun bedrijfsvoering, met het doel de financiële stabiliteit in de sportmarkt te verbeteren.
 
Onlangs vond er zo'n initiatief plaats - Sport & Zaken organiseerde een cursus Financieel Management voor sportbonden en hun adviseurs. De sessie werd gefaciliteerd door drie experts van Finext, als adviseur aangesloten bij Sport & Zaken.
 
Finext - Sport en Zaken
 
“Met de cursus Financieel Management door adviseur Finext leerden wij hoe we beter naar de financiële situatie van bonden kunnen kijken. Aan de hand van cases van bonden, werden financiële gegevens besproken en gaven de adviseurs van Finext tips & trucs om financiële verslagen van bonden nog beter te kunnen doorgronden. Het doel hiervan is om actiever met bonden te kunnen sparren en mee te denken over een toekomstbestendige bond. Op deze manier kunnen kansen en risico’s nog beter gemanaged worden” aldus Janine Vermeulen, Programmamanager Advies Sport & Zaken.
 
Huibert Brands, verantwoordelijk voor sportontwikkeling bij het NOC*NSF, voegt toe: “De dag was zeer nuttig en we denken erover om een soortgelijke opzet ook te organiseren voor de bestuurders en medewerkers van de bonden”.
 
Stephan Raaphorst, Naida Sadzak en Niels Sterkenburg, adviseurs van het adviesbureau: “We vonden het supergaaf om deze training te geven! Voor ons is het interessant om onze kennis in een andere branche te delen”.