Altran: Solar Impulse gaat voor nieuw wereldrecord

22 mei 2013 Consultancy.nl

Vandaag doet de ‘Solar Impulse’, een vliegtuig dat geheel op zonne-energie vliegt, een nieuwe recordpoging. Het vliegtuig zal vertrekken uit Phoenix en landen in Dallas, een afstand van ongeveer 1,330 kilometer. Het vorige afstandsrecord was 1,116 kilomter, toen het van Zwitserland naar Spanje vloog in mei 2012. Als de vlucht slaagt, dan zal dit de langst afgelegde afstand zijn die ooit is gevlogen door een vliegtuig op zonne-energie.
 
Het ‘Solar Impulse’ initiatief wordt gesteund door diverse grote bedrijven, waaronder Innovatie- en technologie specialist Altran. Het adviesbureau is sinds de start in 2003 betrokken als engineering- en consultancypartner. Technische en management consultants van Altran ondersteunen het team van de ‘Solar Impulse’ met het ontwerpen van de energiesectie van het project (zonnecellen, batterijen, elektrische motors), de ontwikkeling van de flight simulator van het vliegtuig en met project-management expertise.
 
Altran - Solar Impulse
 
Met het baanbrekende project willen de initiatiefnemers en de aangesloten bedrijven het gebruik van schone technologie binnen de luchtvaartindustrie promoten.
 
Solar Impulse
Het vliegtuig heeft een spanwijdte van ruim 63 meter, vergelijkbaar met die van een Boeing 747. Daarentegen heeft de Solar Impulse slechts het gewicht van een kleine auto (1,600 kilogram). De vleugels van het vliegtuig zijn volledig bedekt met zonnecellen.
 
Overige berichten van de Solar Impulse
- Altran: Solar impulse maakt eerste internationale vlucht
- Altran project Solar Impulse maakte eerste vlucht

Nieuws