Johan van den Arend Schmidt CEO van Capgemini Consulting

08 mei 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Nederland heeft Johan van den Arend Schmidt benoemd tot de nieuwe CEO van Capgemini Consulting. Hij is afkomstig van de PwC in het Verenigd Koninkrijk, waar hij als partner verantwoordelijk was voor de ‘Energy & Chemicals’ tak. Als topman van Capgemini Consulting zal hij zich onder meer richten op het verder uitbouwen van de digital transformation dienstverlening van het management consultancy kantoor in de Nederlandse markt.
 
Sinds het vertrek van de voormalige topman Ton de Jong in oktober 2012 was Capgemini Consulting op zoek naar een nieuwe CEO. De Jong stond 5 jaar aan het roer, nadat hij in 2008 het stokje overnam van Mario van Vliet (de huidige Managing Partner van Deloitte Consulting).
 
Johan van den Arend Schmidt CEO van Capgemini Consulting
 
Johan van den Arend Schmidt studeerde aan de TU Delft (Scheikundige Technology) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (Bedrijfskunde). De eerste jaren van zijn loopbaan deed hij ervaring op bij chemieconcern AkzoNobel, farmaceutisch bedrijf Gist-Brocades (in 1998 overgenomen door DSM) en Shell. In 1994 maakte hij de overstap naar de adviesbranche en trad hij in dienst bij strategy consulting kantoor The Boston Consulting Group. Van den Arend Schmidt werkte ruim 11 jaar voor het strategisch advieskantoor in Nederland en later het Verenigd Koninkrijk.

Begin 2005 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Severn Trent, een groot Brits waterbedrijf genoteerd aan de FTSE 100. Drie jaar later besloot hij om terug te keren naar de consultancybranche - Van den Arend Schmidt werd partner binnen de Advisory tak van Big 4 kantoor PwC (Transactions Service / Energy & Utilities).
 
Naast zijn rol als CEO van Capgemini Consulting treedt Johan van den Arend Schmidt ook toe tot de Dutch Country Board van Capgemini.