Finext helpt D.E Master Blenders met EPM implementatie

07 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

D.E MASTER BLENDERS heeft Finext gekozen als partner voor de implementatie van een nieuwe consolidatie- en managementrapportage-oplossing. Het financieel adviesbureau gaat SAP BPC10 implementeren, waarbij ook de onderliggende platforms Netweaver en HANA worden ingezet.
 
D.E MASTER BLENDERS is een internationaal koffie- en theebedrijf bekend door merken als Douwe Egberts, Senseo, L’OR en Pickwick. Het bedrijf heeft circa 7.500 medewerkers. De van oorsprong Nederlandse multinational werd vorige maand nog overgenomen door investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB) voor €7,5 miljard.
 
Enterprise Performance Management
Na de afsplitsing vanuit Sara Lee had D.E MASTER BLENDERS 1753 behoefte aan een eigen consolidatie-en managementrapportage-oplossing. De koffie- en theeproducent koos voor Finext vanwege de expertise van adviesbureau op het gebied van Enterprise Performance Management.
 
Geïntegreerd rapportagelandschap
“De keuze voor SAP BPC geeft D.E MASTER BLENDERS 1753 een sterk geïntegreerd rapportage-landschap waarbij boekingen automatisch doorgeladen worden” zegt Alwin Berkhout van Finext Performance Management. Volgens de adviseur zorgt de combinatie van SAP BPC met Netweaver en HANA voor een ‘state of the art’ oplossing. “Voor het realiseren van een snelle en betrouwbare oplossing wordt BPC 10 gecombineerd met Netweaver en HANA. Met deze combinatie van Performance Management software, het bekende integratieplatform en het nieuwste in-memory computing platform van SAP, wordt het risico van performance issues verlaagd”. Ook wordt met de implementatie de basis gelegd voor toekomstige ontwikkelingen binnen SAP.