Twynstra: Brandweerwagen Zevenbergen naar Moerdijk

03 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Voor een goede brandweerzorg in de Zevenbergen is het niet nodig dat daar twee brandweerwagens gestationeerd blijven. Een van de twee Zevenbergse brandweerwagens kan daarom verhuizen naar de nieuwe brandweerpost op industrieterrein Moerdijk. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek door Twynstra Gudde in opdracht van de Brandweer Midden- en West-Brabant (BMWB).
 
Medio 2011 heeft de Brandweer Midden- en West-Brabant een dekkings- en spreidingsplan voor de periode 2011-2013 opgesteld. In het plan concludeerde BMWB dat de tweede brandweerwagen op de Post Zevenbergen niet meer noodzakelijk zou zijn als op industrieterrein Moerdijk een nieuw brandweerpost operationeel zou worden. In februari van dit jaar werd dit een feit en ging de brandweerpost in Moerdijk van start, met als gevolg dat de tweede tankautospuit van Zevenbergen zou moeten verhuizen naar de nieuwe post. Dit leidde tot grote beroering onder de brandweervrijwilligers in Zevenbergen. Zij verzochten de BMWB om onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar het besluit, met als gevolg dat Twynstra Gudde werd ingehuurd.

Twynstra Gudde - Brandweer Zevenbergen
 
Op maandag 22 paril leverde het organisatieadviesbureau het onderzoeksrapport op. Twynstra Gudde kwam tot de conclusie dat een tweede Zevenbergse brandweerwagen inderdaad niet noodzakelijk is. De BMWB heeft het besluit inmiddels overgenomen en medewerkers van gemeente Moerdijk en Brandweerpost Zevenbergen zijn op de hoogte gesteld. Wanneer de brandweerwagen daadwerkelijk verhuist moet nog worden besloten.