AT Kearney: Helft Europeanen gebruikt nog pre-paid

23 april 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De helft van de Europese mobiele telefoon gebruikers maakt gebruik van een prepaidkaart. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten heeft ongeveer driekwart van de gebruikers een maandelijks abonnement. Wereldwijd wordt de markt voor mobiele toegang nog steeds gedomineerd door prepaid, dat een aandeel van 77% heeft tegenover 23% abonnementen.

Dit blijkt uit het rapport ‘The Mobile Economy 2013’ van adviesbureau A.T. Kearney en de GSM Association, de internationale sectororganisatie van de mobiele operatoren.

AT Kearney - Prepaid Connections

In Afrika zijn 96% van de verbindingen prepaid, gevolgd door 87% in de CIS-landen (de voormalige Sovjet-staten) en 82% in Azië-Pacific. Het hoge percentage prepaidverbindingen in vergelijking met de Verenigde Staten en Europa is deels historisch verklaarbaar.

Het prepaidmodel is toegankelijker voor burgers die niet over een bankrekening en identiteits-documenten beschikken en dus geen contracten kunnen aangaan. Bovendien zetten telecomoperators in minder ontwikkelde markten vaak agressief in op prepaidverbindingen omdat dit een goede manier is om klanten aan te trekken en marktaandeel op te bouwen.