Consultancykantoor Naumac wint FD Gazellen Award

17 oktober 2010 Consultancy.nl

Het snelst groeiende kleine bedrijf van Zuid-Holland is een adviesbureau: Naumac uit Oegstgeest. Het boutique consultancykantoor realiseerde in de afgelopen drie jaren een omzetgroei van maar liefst 710%: van ruim een ton in 2007 naar €940.000 twee jaar later. Gisteren zijn de reuzensprongen van Naumac beloond met een Gouden FD Gazellen Award 2010.
 
Snelle groei onverwacht
Naumac is in 2006 opgericht door Tjeerd Nauta (37), die daarvoor jarenlang werkte voor KPN en TNO. Het bedrijf groeide onverwacht hard in de afgelopen jaren. “Toen ik in 2006 begon, werkte ik nog niet eens een dag per week voor het bedrijf. Begin 2008 kwam er een collega bij. Afgelopen vrijdag hebben we de grens van vijftien werknemers aangetikt”.
 
Naumac - FD Gazellen Award
 
Verbeteren van bedrijfsvoering
Naumac helpt klanten in de telecom-, IT- en energiesectoren met vraagstukken op het snijvlak van business en operations. Nauta licht toe: “Wij maken de bedrijfsvoering effectiever en helpen de klanttevredenheid omhoog. Er was bijvoorbeeld een bedrijfwaar 98% van de werknemers was vertrokken. Wij helpen ze de boel opnieuw in de steigers te zetten”. Opdrachtgevers van Naumac zijn onder andere UPC, Getronics en ING.
 
Doorgroeien
Door de crisis is de groei van het consultancykantoor in 2010 een stuk lager uitgevallen, alhoewel het nog steeds ver boven het marktgemiddelde ligt. “We zijn in 2010 met 15% gegroeid” bevestigt Nauta. Volgens de ervaren adviseur is de rek nog lang niet uit zijn bedrijf: “Als we in het huidige tempo doorgroeien, komen we volgend jaar uit op een omzet van €1,6 tot 1,8 miljoen”.

Nieuws