Fagro begeleidt opnieuw Student Company HAN

31 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Fagro Consultancy ondersteunt ook in het studiejaar 2012/2013 het initiatief ‘Student Company’ van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Student Company is een onderdeel van de opleiding waarin studenten een eigen onderneming opzetten en managen. Student Company wordt gesteund door verschillende bedrijven, waaronder het financiële adviesbureau. Het komende studiejaar zal een consultant van Fagro een Student Company begeleiden.

Fagro begeleidt sinds het studiejaar 2009/2010 Student Company projecten van de HAN. 

Over Student Company
Het onderdeel Student Company is een vast onderdeel van een aantal opleidingen van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Studenten worden in de gelegenheid gesteld om al tijdens hun studie op realistische wijze ervaring op te doen met een groot aantal aspecten van ondernemerschap. Met deze ervaring ontwikkelen studenten vaardigheden die maatschappelijk ruim toepasbaar zijn.

 Het traject van een Student Company loopt één studiejaar. Tijdens het traject zet een groepje van 6 tot 8 studenten een geheel eigen onderneming op met een compleet managementteam. Ze bedenken zelf een product of dienst met als doel het creëren van meerwaarde. Ze onderzoeken de markt en maken een bedrijfsplan. Door de verkoop van aandelen trekken de studenten kapitaal aan. De studenten krijgen gaandeweg te maken met successen, teleurstellingen, problemen en oplossingen. Aan het eind van het studiejaar maken ze de balans op en leggen ze verantwoording af aan de aandeelhouders. Na afrekening wordt de Student Company opgeheven.