ConQuaestor: Adviesbranche en zorgsector innovatiefst

14 februari 2013 Consultancy.nl

De adviesbranche scoort samen met de zorgsector het hoogst op innovatievermogen van alle sectoren in Nederland. Dat vinden althans de meer dan 250 respondenten die hebben meegedaan aan een onderzoek van ConQuaestor. Het innovatievermogen binnen de sector ‘Binnenlands Bestuur’ is van alle sectoren het laagst.
 
Uit de resultaten blijkt dat er geen grote verschillen zijn tussen de diverse sectoren. Koplopers voor wat betreft innovatievermogen zijn de adviesbranche (3,4 op een schaap van 0-6) en de zorgsector (3,3). Duidelijk is wel dat met een score van 2,6 het innovatievermogen binnen de sector Binnenlands Bestuur het laagst is.
 
ConQuaestor - Innovatie 1
 
Opgemerkt dient te worden dat de technologiesector, normaal gesproken een van de meest innovatieve branches, niet is meegenomen als een aparte sector in het ConQuaestor onderzoek. Nederlandse technologie bedrijven vallen in dit geval onder 'Handel en industrie'.
 
Managers positiever
In het rapport ‘Business Process Management Onderzoek 2013’ keek het financieel adviesbureau ook naar de perceptie van innovatief vermogen per organisatielaag. Wat opvalt is dat managers een positiever beeld hebben over het innovatievermogen van hun organisatie in vergelijking met hun collega’s.

ConQuaestor - Innovatie 2

Nieuws

Meer nieuws over