Atos Consulting combineert MVO met vechtsport

13 februari 2013 Consultancy.nl

Jaarlijks organiseert de Atos Foundation een maatschappelijke dag voor haar talentenpool, bestaande uit 60 Young Professionals (YP’s). Door de samenwerking met Sport & Zaken viel de keuze vrij snel op een sportorganisatie. Het adviesbureau ging samen met de ‘matchmaker’ op zoek naar een sportorganisatie waarbij de YP’s in de ochtend een vrijwilligersprogramma konden doen en in de middag een sportieve clinic.
 
Na het beoordelen van drie opties viel de keus uiteindelijk op het Community Arts Centre Kick- en Thaiboksdojo in Amsterdam.
 
Community Arts Centre
Het Community Arts Centre Kick- en Thaiboksdojo is gevestigd in het oude ALO pand in Amsterdam Osdorp, Geuzenveld, Slotermeer. Naast dojo fungeert het als wijkcentrum. Zes dagen in de week komen er mensen uit de wijk over de vloer. 90% van de bezoekers is van Marokkaanse afkomst. Er wordt sport aangeboden aan de jeugd en hun ouders. Daarnaast vindt er huiswerkbegeleiding plaats en worden jongeren begeleidt naar werk of anderszins, soms in samenwerking met Jeugdzorg en de politie.
 
Atos Consulting - Sport & Zaken
 
Aan de slag in 1 dag
In de ochtend konden de Young Professionals kiezen uit 3 soorten vrijwilligersklussen. Advies (opstellen communicatiestrategie en bouwen website), Huiswerkbegeleiding van Marokkaanse jongeren en Klussen (verven, trappenhuis en deuren). Anika van Leeuwen, Young Professional bij Atos Consulting, vond het een groot succes: “we kunnen samen iets goeds doen, wat ook blijvend is. Er is voor ieder wat wils en we zien direct resultaat!”.
 
Linda Huinink, Young Professional bij Atos Consulting: “ik help met het bouwen van de website. Erg leuk om te doen aangezien het echt concreet is!  We maken een basis voor de site en een menu, we  plaatsen content en we leren de jongeren hoe ze de site in de toekomst zelf kunnen bewerken en bijhouden.”
 
Kennismaken met vechtsport
Tijdens het middagprogramma werd in carrousel vorm gesport. In de dojo kon kennis worden gemaakt met vechtsport. Het draait bij vechtsport om samen plezier hebben, conditie- en krachttraining, zorgen voor een sterke houding en zelfvertrouwen.
 
Volgens Youssef Aouriaghel, oprichter en directeur was deze dag erg nuttig voor het wijkcentrum: “Naast het feit dat het trappenhuis volledig geverfd is, de website gebouwd is, de kinderen geholpen zijn met hun huiswerk en er een strak communicatieplan ligt, is het belangrijkste effect van deze dag dat Marokkaanse jongeren in contact zijn gekomen met autochtonen en vice versa. Hoe gek dat ook klinkt: dat gebeurt niet vaak. 90% van de bewoners in de wijk zijn van Marokkaanse afkomst. Zij hebben niet of weinig te maken met autochtonen. Vaak enkel de agent. Nu zien ze de autochtoon in een andere rol. Ze zien dat er ook zeker kansen voor hen zijn, waardoor ze een andere blik op de wereld krijgen. De mensen van Atos vertelden over hun baan, wat erg motiverend was voor de Marokkaanse jongeren.
 
Structureel samenwerken?
Volgens de ouders die in het wijkcentrum actief zijn, is dit top, werkelijk fantastisch! “De vraag is: kunnen we dit niet structureel doen samen met de mensen van Atos Consulting?” Het adviesbureau en het wijkcentrum gaan nu afspraken maken om de samenwerking in de toekomst voort te zetten.
 
Janine Vermeulen, Sport & Zaken: “We zijn blij dat steeds meer bedrijven ons ook weten te vinden voor samenwerking met sportorganisaties op andere vlakken. Een dergelijke MVO-dag is een hele mooie vorm van een samenwerking tussen Sport & Bedrijfsleven. Het is concreet en het is direct een win-win voor beide partijen!”
 
Ruim 250 bedrijven en circa 20 adviesbureaus zijn aangesloten bij de stichting Sport & Zaken.

Nieuws

Meer nieuws over