Finext: Filip van Kesteren behaalt CISA certificering

27 april 2012 Consultancy.nl

Filip van Kesteren, Senior Risk Consultant bij Finext Risk, heeft medio april 2012 zijn certificering voor CISA ontvangen. CISA is een certificering op het gebied van IT audit. De Finext adviseur mag zich nu officieel 'Certified Information Systems Auditor' noemen.

CISA wordt overal ter wereld in alle sectoren erkend en geprefereerd als erkenning voor specialisten op het gebied van audit, verzekering en beveiliging van informatiesystemen (IS). Een groeiend aantal organisaties vereist of adviseert dat werknemers en/of externe consultants een certificering behalen. Met het CISA-certificaat kunnen professionals beter adviseren over doelmatigheid, effectiviteit en integriteit van informatiesystemen. Twee andere belangrijke componenten van deze IT-audit achtergrond zijn het zo slim mogelijk aanbrengen van taak- en functiescheiding en zorgdragen voor maximale beschikbaarheid en continuïteit.

"Het behalen van het CISA certificaat heeft me in staat gesteld mij verder te verdiepen in de wereld van IT-audit. Ik kan hierdoor in de praktijk beter sparren met mijn opdrachtgevers over hun ambities en problemen op het gebied van IT en beheersing. Een verrijking van mijn werk en advies dat ik geef", aldus Filip van Kesteren.

Nieuws