Buck Consultants begeleidt Fortitech locatiekeuze

28 januari 2011 Consultancy.nl

Het Amerikaanse bedrijf Fortitech heeft in 2011 vastgoedadviesbureau Buck Consultants International (BCI) ingehuurd om te adviseren over een vestigingskeuze. Op basis van het advies van BCI heeft Fortitech besloten om een nieuwe fabriek te openen in Polen nabij Poznan. De nieuwe fabriek was noodzakelijk voor Fortitech om haar groeiende klantenkring in Europa, Rusland, Midden-Oosten en Afrika verder te bedienen. Fortitech heeft op dit moment al een fabriek in Gadstrup, Denemarken.

Het Amerikaanse bedrijf Fortitech ontwikkelt en produceert voedingsstoffen (denk aan vitaminen, mineralen en neutraceuticals zoals omegazuren) die als premix worden toegevoegd aan meer dan 30.000 voedings-, drank- en farmaceutische produkten. 

Buck Consultants - Fortitech

Lokatiekeuzeproces
Buck Consultants International ondersteunde Fortitech met het lokatiekeuzeproces: "Een goede lokatiekeuze maken betekent een transparant proces organiseren, waarbij je begint met een groot aantal landen en regio's en met één voorkeurslokatie eindigt", aldus Nicolaas Waaning, senior adviseur bij BCI en projectleider van het Fortitech-project. Analyses op een groot aantal factoren van – óók West-Europese - regio's zijn gemaakt. Tezamen met collega Stan de Caluwe bezocht en onderzocht hij een groot aantal regio's, deels ook samen met het projectteam van Fortitech, waarna de uiteindelijke keuze viel op de Poznan- regio. De nieuwe locatie biedt een goede combinatie van beschikbaarheid van voldoende geschoold personeel tegen aantrekkelijke kosten en nabijheid van afzetmarkten, die ook goed bereikbaar zijn. 

Fortitech CEO tevreden met advies van BCI
Walter Borisenok, CEO van Fortitech, is enthousiast over de nieuwe lokatie. "Deze fabriek wordt de op twee na grootste fabriek van Fortitech wereldwijd. Een bijzondere mijlpaal in een jaar waarin we ons 25 jarig jubileum vieren." Over de support van het adviesbureau is Borisenok zeer lovend: "Het BCI-team heeft het project afgerond binnen een krap tijdschema. De rapportages waren telkens adequaat met een berg aan informatie, maar goed gepresenteerd, zodat we telkens een volgende stap konden zetten. Wij zijn nu aan het bouwen en komen geen verrassingen tegen. Alles is conform de analyses en prognoses van BCI. Dat is eigenlijk het grootste compliment wat ik Buck Consultants International kan geven."

Nieuws