Finext onderzoekt ontwikkelingen in finance functie

29 januari 2013 Consultancy.nl

Finext doet momenteel onderzoek naar de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de financiële functie. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met André de Waal, academisch directeur bij het HPO Center. De onderzoeksresultaten worden naar verwachting in de zomerperiode naar buiten gebracht.
 
Het onderzoek kijkt naar de complete dienstverlening van een finance function, van financial shared services tot business control. De onderzoeksresultaten worden door de consultants vanuit diverse invalshoeken bekeken, zoals efficiency van administratieve processen, effectief rapporteren, organisatiebesturing, competentieontwikkeling en de inrichting van de financiële functie. Naast inzicht in de actuele thema's die spelen rondom de financiële functie, worden de trends ook in een perspectief van 10 jaar geplaatst - het onderzoek haakt in op eerdere trendonderzoeken uit 2003, 2006 en 2008 van André de Waal.
 
Finext - Finance Functie Onderzoek
 
Deelnemen
Finance professionals uit alle sectoren kunnen hier deelnemen aan het onderzoek. De enquête duurt ongeveer 10-15 minuten en bestaat uit 3 delen: Ontwikkelingen en trends, Financial en Business Control en tot slot High Performing Organisaties. In totaal bevat de enquête 71 vragen. Voor elke volledig ingevulde enquête doneert Finext €2 aan Oxfam Novib (sinds medio 2012 is Finext bedrijvenambassadeur van het goede doel).
 
Deelnemers krijgen na afronding van het onderzoek een rapportage toegestuurd met daarin een overzicht van de belangrijkste conclusies.

Nieuws

Meer nieuws over