Twee change consultants over hun groeireis bij InTheArena

08 juli 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zo’n twee jaar geleden kwamen Max van den Top en Gideon van Bergen als junior consultants aan boord bij InTheArena. Dit jaar maakten ze beiden de stap naar change consultant. Samen met ons blikken ze terug op de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt bij het boutique verandermanagementbureau.

Gideon van Bergen begon zijn carrière bij een grootbank, waar hij in aanraking kwam met lean. “Van daaruit ben ik nieuwsgierig geworden naar verandermanagement”, trapt Gideon af. “Daarnaast wilde ik graag eigen verantwoordelijkheid hebben voor een project. Dit kon bij InTheArena ook als startende consultant.”

Als boutique consultancybureau gespecialiseerd in verandermanagement, biedt InTheArena een uitgebreid ontwikkelprogramma waarin jonge talenten uitgroeien tot volwaardige veranderexperts. Vanaf hun start gaan junior consultants direct aan de slag binnen een groot project of programma en volgen ze een opleidingstraject gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Max van den Top en Gideon van Bergen - InTheArena

Twee jaar terug begon ook Gideon aan het programma. “Maak het werk zo dat jij het beste tot je recht komt. Dit is wat er stond in de vacaturetekst”, blikt Gideon terug. Vooral de flexibiliteit sprak hem aan, legt hij uit. “Flexibiliteit is belangrijk in mijn werk. Ik wil zelf mijn dagen kunnen vormgeven en zelf mijn werkzaamheden kunnen indelen. In ons werk is dat goed mogelijk.”

En zo werd hij als junior consultant ondergedompeld in een uitgebreid ontwikkeltraject vol met praktijkgerichte trainingen (vooral in het eerste jaar). Denk aan trainingen op het gebied van businessimplementatie, agile werken en ijzersterk verhaal. “Doordat ik direct een opdracht had, kon ik de inhoud van de trainingen direct toepassen”, vertelt Gideon.

Naast de vele trainingen is er bovendien volop ruimte voor persoonlijke groei en wordt ondernemerschap aangemoedigd, voegt Gideon toe. “Zo ben ik een kaartspel gaan ontwikkelen dat onze 5 stappen-aanpak op een speelse wijze uitlegt.”

Snel kunnen groeien

Zijn collega Max van der Top kan erover meepraten. Net als Gideon draaide hij de afgelopen twee jaar mee in het programma, en ook hij heeft zich in de afgelopen periode sterk kunnen ontwikkelen. “Het opleidingstraject heeft ervoor gezorgd dat ik snel heb kunnen groeien.”

Dat deed hij overigens niet alleen. “Naast de trainingen vond ik het buddy-schap ook heel fijn”, vervolgt Max. “Er is een intensieve begeleiding tijdens je eerste opdrachten door een meer ervaren consultant. Hier heb ik veel van geleerd.”

Ook Max is blij dat ondernemerschap wordt gewaardeerd binnen InTheArena: “Ik was op zoek naar een klein bedrijf waar ik mijn creativiteit kwijt kon in mijn werk, waardoor ik zelf het beste tot mijn recht kom. Dit wordt gestimuleerd en dat maakt het voor mij een hele goede stap in mijn carrière.”

Ervaring opdoen in verschillende sectoren

Verder heeft het afwisselende speelveld een belangrijke rol gespeeld in zijn keuze voor de veranderspecialist: “Nadat ik in mijn eerste baan kennis had gemaakt met één grote organisatie, wilde ik er graag meer zien. InTheArena werkt in verschillende sectoren. In een korte periode kan ik kennismaken met verschillende sectoren.”

Bovendien heeft hij bij InTheArena precies de uitdaging gevonden waarnaar hij op zo zoek was: “Na mijn eerste baan wist ik pas wat werken bij een grote organisatie inhield. Ik vond dit tof, maar miste een stukje uitdaging. Hier heb ik een plek gevonden met genoeg uitdagingen op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak.”

“Hier kan ik intern bijdragen aan de doelen van InTheArena, maar mag ik ook mooie projecten doen bij verschillende grote organisaties”, geeft Max aan, die momenteel voor een crisisorganisatie vanuit de overheid een opdracht met grote maatschappelijke impact uitvoert. “Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik dit heel leuk zou vinden.”

Al met al blikken Max en Gideon terug op twee mooie en leerzame jaren bij InTheArena. “Ik heb afgelopen jaren veel geleerd en sterk ontwikkeld als consultant en ben trots op de maatschappelijke impact die ik kan maken bij onze klanten”, geeft Max aan. “En daarmee ben ik nog niet klaar!’’

“Ook voor mij is InTheArena de juiste stap geweest”, voegt Gideon toe. “Ik heb de kans gekregen en gepakt om op eigen benen te staan, zelf verantwoordelijkheid te nemen, fouten te maken en daardoor persoonlijk te groeien.”