&samhoud documentaire The Search for Connection is live

18 januari 2013 Consultancy.nl

Vandaag gaat de documentaire ‘Together we build a brighter future: The search for connection’ in première in het Tuschinski Theater, Amsterdam. Circa 600 gasten uit verschillende lagen van de samenleving zullen de première bijwonen, waarin het thema bouwen aan een betere wereld centraal staat. De documentaire is een initiatief van &samhoud, een adviesbureau uit Utrecht. 

Programma
Tijdens de première zullen Dolf Jansen en Jan Jaap van der Wal een nieuwjaarsconference geven. Beide cabaretiers zullen een vooruitblik geven op wat een betere wereld volgens hen betekent en hoe het gesteld is met de verbinding en hoop in Nederland. De optredens van de cabaretiers sluit aan bij de #brighterfuture campagne die &samhoud begin dit jaar lanceerde.

Naast de optredens van Jan Jaap van de Wal en Dolf Jansen vindt de presentatie van het boek “The inspirational guide to connection” plaats. In dit boek laat Salem Samhoud de betekenis achter verbinding zien en hoe zowel personen als bedrijven meer verbonden met zichzelf, anderen en de maatschappij kunnen raken. 

The search for Connection
Als laatste onderdeel van het programma wordt de 55 minuten durende documentaire “The search for connection” vertoont. De documentaire verfilmt de zoektocht van vader en zoon, Salem en Jip Samhoud, naar verbinding. Zij hebben indrukwekkende ontmoetingen met voormalig president van Zuid-Afrika Frederik Willem de Klerk en aartsbisschop Desmond Tutu, twee van de meest belangrijke personen in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Gezamenlijk blikken zij terug op de ontwikkeling van het voormalig verdeelde Zuid-Afrika waar het apartheidsregime lange tijd overheerste en wat de lessen zijn die men daaruit kan trekken. 

Salem Samhoud, oprichter van &samhoud: “Wij willen mensen inspireren met films, met boeken, maar ook door theater. Inspiratie voor een betere wereld kan van zoveel verschillende kanten komen. Wij inspireren graag eenieder om een bijdrage te leveren aan een mooie wereld, juist nu in crisistijd”.

Nieuws

Meer nieuws over