Carmen van Diessen versterkt veranderboutique InTheArena

14 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie maanden geleden sloot Carmen van Diessen zich als consultant aan bij veranderboutique InTheArena. Hoe is haar start haar bevallen en aan wat voor verandertrajecten werkt ze zoal? We vroegen het Carmen. 

Voorafgaande aan haar loopbaan rondde Carmen van Diessen een master in Beleid, Communicatie en Organisatie af (Vrije Universiteit Amsterdam) en eerder een bachelor in Hospitality Management in Maastricht.

Meest recentelijk werkte Carmen ruim drie jaar voor Total Design, waar ze als tendermanager verantwoordelijk was voor de aanbestedingsprojecten van de creative agency. Ook droeg ze als projectleider en consultant bij aan tal van interne projecten, zoals het opzetten en implementeren van een duurzaamheidsstrategie en bijbehorende interne aanpak.

Carmen van Diessen versterkt veranderboutique InTheArena

Carmen had het goed naar haar zin bij Total Design, maar zocht meer uitdaging en diversiteit in haar werk. Ook had ze de wens om bij meerdere bedrijven opdrachten uit te voeren. “Hoewel ik veel waardevolle ervaring opdeed en veel verantwoordelijkheden kreeg, voelde ik dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging die mij de mogelijkheid biedt om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en nieuwe sectoren te verkennen”, legt ze uit.

“Ik was op zoek naar een kleinschalige boutique consultancy waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook vooral een club hele fijne mensen om mee te sparren over je opdracht. Die heb ik bij InTheArena zeker gevonden”, aldus Carmen, die met haar start bij het bureau ook bewust de overstap naar het verandermanagement-werkveld heeft gemaakt.

Het in Amsterdam gevestigde InTheArena geldt als een specialist in het verandervak. Al acht jaar lang begeleidt het team van de boutique uiteenlopende verandertrajecten en implementaties van projecten, met een focus op organisaties actief in de dienstverlenende sector. 

Uitdagende verandertrajecten

Reeds bij haar aanstelling drie maanden terug deelde Carmen haar enthousiasme over haar nieuwe uitdaging: “Ik hou ervan om in teamverband mij vast te bijten in uitdagende en complexe (verander)trajecten die bijdragen aan bedrijven van de toekomst.”

Inmiddels drie maanden aan boord, voelt ze zich uitstekend thuis in haar nieuwe rol en werkomgeving. Ze werkt ze bij InTheArena met veel plezier samen met haar team van collega’s. Eén van die collega’s is Bram de Marie (sinds ruim twee jaar aan boord), met wie ze onlangs is gestart op een uitdagende klantopdracht.

Het betreft een opdracht in de financiële sector bij ABN Amro. Carmen licht toe: “Het doel van onze opdracht is om de proces- en organisatie-gerelateerde vereisten te vertalen naar standaardprocessen. Specifiek houdt dit in dat wij vaststellen of de huidige werkwijze voldoende de vereisten vanuit de toezichthouders weerspiegelt. Als dat niet het geval is, gaan wij aan de slag om de werkwijzen samen met de medewerkers aan te passen om aan de vereisten te voldoen.”

Ruimte voor ontwikkeling en meebouwen

Naast deze mooie inhoudelijke uitdaging bij ABN Amro, is Carmen erg te spreken over de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden die InTheArena zijn consultants biedt. “Dat is voor mij nog wel even wennen, om daar zelf zo actief mee bezig te zijn”, erkent Carmen, die zich de komende periode zal richten op het ontwikkelen van haar “verandermanagementskills, presentatie- en overtuigingsvaardigheden en het worden van een steengoede consultant”.

InTheArena biedt consultants in het eerste jaar een opleidingsprogramma. “Dit helpt onze consultants in het ontwikkelen van hard en soft skills. Alle consultants krijgen onze business implementatie-training, product owner-training en de training ‘IJzersterk verhaal’. Doordat ik direct een opdracht heb bij een klant, kan ik deze trainingen ook dagelijks toepassen. Dit jaar geeft mij een goede basis voor mijn groeipad bij InTheArena.” 

Carmen heeft de ambitie om door te groeien binnen InTheArena. Ze staat te trappelen om, na het afronden van het huidige project, nieuwe en aansprekende veranderopgaven op haar bordje te krijgen. “Bij InTheArena ben ik omringd door inspirerende uitdagingen en een cultuur die mijn groei stimuleert.”