Simplicate sluit zich aan bij branchegenoot Blinqx

05 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Simplicate, een leverancier van techoplossingen aan de consultancywereld, komt in handen van de grotere branchegenoot Blinqx.

Sinds de oprichting in 2014 heeft Simplicate zich ontwikkeld tot een gevestigde naam in de wereld van zakelijk dienstverlening. Het bedrijf levert systemen waarop onder meer accountantskantoren, adviesorganisaties, ingenieursbureaus en digital agencies hun bedrijfsvoering kunnen draaien.

Volgens eigen zeggen maken meer dan 1.500 zakelijke dienstverleners gebruik van het Simplicate-platform. Door de krachten te bundelen met Blinqx wil Simplicate zijn slagkracht en positie in de markt verder uitbouwen.

Simplicate sluit zich aan bij branchegenoot Blinqx

“Samengaan met Blinqx stelt ons in staat om onze ambities te vergroten en sneller meer waarde voor onze klanten en medewerkers te realiseren”, aldus oprichters Peter Hager en Gerard Loode. “Voor onze klanten kunnen we ons product en onze dienstverlening nóg beter laten aansluiten bij hun behoeftes. Daarnaast gaan we kijken hoe we onze Simplicate-propositie kunnen versterken door nieuwe producten en diensten toe te voegen.”

Voor consultancybureaus biedt Simplicate een cloudplatform dat kan worden gezien als een maatwerk ERP-oplossing voor de branche. Het systeem ondersteunt commerciële processen (sales, customer relationship management), het plannen en bemensen van projecten (planning, resourcing), projectbeheer (inzicht in projecten en budgetten), productiviteit (urenregistratie) en facturatie (het innen van fees).

Daarnaast wordt het platform gebruikt door de HR-afdeling voor zaken als arbeidscontracten en verlof, en door partners/managers voor het sturen op prestaties en key performance indicatoren.

Blinqx is net als Simplicate een snelgroeiend softwarebedrijf, maar wel een paar maatjes groter. Het heeft zo’n 350 medewerkers en bedient meer dan 100.000 gebruikers, met name financiële en zakelijke dienstverleners. Het bedrijf is nu nog vooral actief in Nederland, maar heeft de ambitie om uit te groeien tot een Europese speler van formaat.

De komst van Simplicate geeft een boost aan de dienstverlening van Blinqx richting consultants, accountants en ingenieurs, stelt Blinqx-CEO Ruud van der Kruk. “Door samen op te trekken, krijgen we beide nog meer slagkracht en focus op uitbreiding en groei binnen Nederland en omringende landen.”